Херсон отримав ліки від діабету від Благодійного фонду “ФАРМ ВАРТА”

10 Липня 2016 15:06
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Благодійна організація Фонд “ФАРМ  ВАРТА” передав херсонським міським лікарням препарати проти діабету, вегетосудинних хвороб, вітаміни, знеболючі препарати на загальну сумму близько 1 млн грн.

“Допомогу ми надаємо 21 області, 31 населеному пункту. Міська влада Херсона проявила ініціативу та запросила перелік найнеобхідніших для ваших лікарень препаратів”, – зазначає керівник “ФАРМВАРТИ” Денис Шевченко.

“Це допомога дуже необхідна на сьогодні. У Херсоні близько 11 тисяч хворих на діабет, та лише 2 тисячі отримують ліки безкоштовно”, – відмітив головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні ім.А. і О.Тропіних Леонід Ремига.

Отриману допомогу управління охорони здоров’я міськради розподілить між трьома міськими лікарнями. Принцип – термін придатності, попит та залишок наявних препаратів у клініках.

“Приблизно по 300 упаковок отримає кожна лікарня. Звичайно, хворим ліки нададуть безкоштовно, в першу чергу тим, хто не може дозволити собі дороговартісне лікування”, – говорить начальник управління Світлана Межерицька.

Подякував за надану допомогу херсонський міський голова Володимир Миколаєнко: “Це значна допомога для наших лікарень. Дякуємо благодійному фонду за ініціативу. Вартість лікування сьогодні висока, на жаль, не всі люди можуть собі його дозволити. Дякуємо за те, що допомагаєте херсонцям”.

На початку вересня “ФАРМ ВАРТА” у рамках акції “Зима без хвороб” та “Життя без болю” планує передати до Херсона іммуностимулючі лікарські препарати для дітей та знеболювальні засоби.