5 напоїв, що зменшують почуття голоду

25 Липня 2018 12:43

Схуднути можна не тільки за допомогою дієтичних продуктів і активних занять спортом, але і завдяки невеликим хитрощам – наприклад, живильним напоям, які пригнічують голод.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Мате

Мате – найвідоміший латиноамериканський напій після мохіто. Володіє сильною тонізуючою дією і пригнічує апетит. За фактом також є природним енергетиком, так як вхідні в нього речовини за своїми властивостями схожі з кофеїном.

Імбирний чай

Один з кращих напоїв для схуднення. Сприяє прискоренню обміну речовин і стимулює термогенез – активне потовиділення. Особливо рекомендується в холодну пору року, так як є відмінною профілактикою застуди та нежитю. Приготувати імбирний чай просто: заливаєте окропом кілька шматочків імбиру, за бажанням додаєте в напій мед, лимон або корицю, даєте 15 хвилин настоятися – і готово.

Молоко

А ось цей напій використовують для схуднення з інших причин. Справа в тому, що молоко настільки поживне і порівняно калорійне, що всього одна його склянка, особливо в тандемі з ароматною корицею або анісом, здатна геть вбити голод як мінімум на півдня.

Зелений чай

Прискорює метаболізм і містить багато катехінів, які пригнічують синтез жиру і теж стимулюють термогенез. Також катехіни допомагають зміцнювати серце і кровоносні судини.

Кава

Мало хто знає, але проста чорна кава – теж відмінний напій для схуднення. Кофеїн пригнічує апетит, сприяє спалюванню жиру і при цьому надає людині енергію.