Херсонська служба зайнятості – Збройним Силам України!

15 Березня 2016 13:41

b5002-1024x680В умовах сьогодення пріоритетом для укомплектування Збройних Сил України є військова служба за контрактом. З метою більш якісної організації роботи в частині проведення відбору кандидатів на військову службу за контрактом Херсонська обласна служба зайнятості уклала угоди про спільну діяльність з обласним військовим комісаріатом, а також між міськими міськрайонними та районними центрами зайнятості та місцевими військоматами. Згідно даних угод реалізується комплекс заходів щодо посилення військово-патріотичного виховання юнаків та пропаганди військової служби за контрактом серед населення області.

Для інформування клієнтів служби зайнятості щодо порядку відбору громадян України на військову службу за контрактом, порядку її проходження та перспектив, переліку вакантних посад у військових частинах Збройних Сил України в інформаційних секторах міських, міськрайнних та районних центрів зайнятості області розміщені відповідні рекламно-агітаційні матеріали. Під час індивідуальної роботи з кожним клієнтом здійснюється інформування з даного питання. На інформаційних семінарах із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці регіону спеціалісти профінформатори постійно доводять до відома перелік вакантних посад на військову службу.

Протягом січня-лютого поточного року служба зайнятості області за участю військових комісаріатів провела 24 інформаційні семінари з орієнтації на військову службу за контрактом для 346 осіб, 2 ярмарки вакансій для 45 безробітних та 9 міні-ярмарок вакансій за участю 108 безробітних.

Інформаційна робота щодо умов комплектування Збройних Сил України для проходження контрактної служби проводиться й в рамках соціально-психологічних тренінгових центрах, де згідно затверджених графіків проведені інформаційні заходи для населення із залученням соціальних партнерів, зокрема, представників військових.

Також центрами зайнятості проводиться профорієнтаційна робота щодо популяризації професії військовослужбовця. Дійсно спільна інформаційно-роз’яснювальна робота служби зайнятості та військових комісаріатів серед населення щодо контрактної служби в Збройних Силах України дуже необхідна і корисна. Адже військова міць нашої країни в умовах проведення антитерористичної операції на сході країни та анексії Криму є важливою, захищеними повинні бути кордони України та боєздатними Збройні Сили.

Шановні жителі Херсонщини! Якщо Ви не байдужі до долі України і у Вас виникають питання щодо проходження військової служби за контрактом – звертайтеся до будь-якого центру зайнятості. Ми допоможемо Вам: поінформуємо про умови прийому на службу, ознайомимо з існуючими вакансіями, організуємо зустрічі з представниками військових комісаріатів.

Херсонський обласний центр зайнятості,

Відділ організаційної та інформаційної роботи ХОЦЗ (0552) 435433