Михайло Линецький прокоментував засідання позачергової сесії Херсонської міськради

1 Березня 2016 16:11
Фото Тараса Бузака

Фото Тараса Бузака

Сьогодні, 1 березня, відбулося засідання позачергової сесії Херсонської міської ради VII скликання. Очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна», депутат Херсонської міської ради, член фракції «Солідарність» Михайло Линецький розповів про своє бачення результатів засідання.

«Серед питань винесених на розгляд депутатів, позитивно було вирішене питання фінансування початку навігації на Дніпрі. Фінансовий план прийнято з урахуванням вартості підготовки арендованих 5 теплоходів для перевезення херсонців під час дачного періоду», – прокоментував Михайло Валерійович.

Також на сьогоднішній сесії депутатський корпус підтримав ініціативу Артема Кияновського щодо фінансування заробітної плати для тренерів спортивних товариств Херсона на березень. Таким чином, міськрада на місяць вирішила це гостре питання, адже фінансування цих закладів має здійснюватися з обласного бюджету, але на сьогоднішній день кошти обласна влада не віднайшла.

Крім того, на сесії було позитивно вирішено питання фінансування виплат по заробітній платні колективу КП «Херсонелектротранс» з урахуванням виплати боргів працівникам за грудень 2015 року та січень поточного року.

Неабиякі обговорення викликав проект рішення запропонований головою комісії з питань містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин Олегом Романюком про надання пільги по податку на землю Державному концерну «Укроборонпром». Представники різних фракцій апелювали до податкового та бюджетного кодексів. Зокрема, Єгор Устинов пропонував надати аналогічні пільги підприємству «Херсонський суднобудівний завод», яке очолює його однопартієць.

«Державний концерн «Укроборонпром» звернувся до міської ради у грудні минулого року з проханням продовжити пільгу на 2016 рік. На позитивне вирішення питання вплинув той факт, що концерн звернувся завчасно з відповідним клопотанням, дбає про обороноздатність країни, отримав велику кількість замовлень на зміцнення ЗСУ та відповідне звернення щодо надання пільги було розглянуто на засіданні бюджетної та земельної комісій. В той час як підприємство «Херсонський суднобудівний завод» зовсім не зверталося з відповідним клопотанням. Я пропоную керівництву підприємства звернутися до міської ради і їхнє прохання буде розглянуто в робочому порядку. Я впевнений, що завод може розраховувати на надання пільги, зважаючи на те, що суднобудування провідна галузь економіки Херсона», – відзначив у коментарі «Рідній Херсонщині» Михайло Линецький.

Очікуваних «сенсацій» у вигляді вирішення кадрових питань сесійна зала не почула. Міський голова у своєму коментарі після засідання зазначив, що 25 березня буде виносити на розгляд сесії кандидатів на посаду заступників міського голови.

Фото Тараса Бузака

Фото Тараса Бузака

Тарас Букрєєв, “Рідна Херсонщина”