8 причин їсти мед щодня

1 Березня 2016 05:40

Лікарі не дарма пропонують замінити цукор на мед. Цей продукт унікальний за насиченістю корисними властивостями – мед покращує самопочуття, дарує красу і підтримує молодість. Ось вісім найважливіших його лікувальних дій, які допомагають долати безліч захворювань.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

1. Запобігання раку і хвороб серця. Головну роль в цьому відіграють такі харчові антиоксиданти, як флавоноїди, що містяться в меді.

2. Зменшення шлунково-кишкових розладів. Мед є чудовим лікувальним засобом при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритах і інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. При виразковій хворобі рекомендують приймати по 1 столовій ложці меду в розчині теплої води за 2 години до їжі.

3. Антибактеріальні, протигрибкові властивості. В процесі виготовлення меду бджоли додають особливий фермент інгібін, який перетворює глюкозу в глюкуронову кислоту, внаслідок чого виділяється перекис водню.

4. Збільшення спортивних результатів. Мед являє собою ідеальний енергетичний продукт, необхідний як зарядки перед великим фізичним навантаженням на організм і для підтримки напруги організму в період найбільшої активності.

5. Зцілення ран і опіків. При накладенні меду на рану в ній посилюється кровотік і відтік лімфи, які механічно промивають рану і створюють кращі умови для живлення клітин в зоні рани.

6. Покращує стан шкіри. Його антибактеріальні властивості особливо корисні для шкіри, оскільки, в поєднанні з іншими інгредієнтами, здатні надавати зволожуючі і живильні дії.

7. Пробіотичний засіб. Мед здатний поліпшити травлення і відновити корисну мікрофлору організму, оскільки включає в себе до 6 видів лактобацил і 4 видів біфідобактерій.