Художники з усієї України об’єдналися, щоб допомогти херсонським прикордонникам

21 Вересня 2014 16:00
IMG_0037

http://pik.ua

Напередодні Дня міста, в п’ятницю 19 вересня, в ККЗ «Ювілейний» відкрилася благодійна виставка художників на підтримку Херсонського прикордонного загону – «З любов’ю до України».
Благодійна виставка проходить у всіх куточках України: спочатку проектом насолоджувалися всі бажаючі у Львові та Харкові, тепер в Херсоні, а потім твори мистецтва поїдуть підкорювати Чернігів та Київ. На виставці глядачі змогли оцінити роботи українських митців, у тому числі і херсонських майстрів. Правда, по початку, деякі живописці боялися відправляти свої картини на схід, побоюючись, що їх втратять.
Ідея виставки – згуртувати Україну: Схід, Захід, Північ, Південь. Як вдало зауважив організатор виставки в Херсоні В’ячеслав Продан «трансформувати весь негатив в щось хороше, намалювати на страх оченята і крильця».
У Херсоні виставка триватиме з 19 вересня по 19 жовтня, і виручені гроші підуть на потреби херсонського прикордонного загону. В холі «Ювілейного» помістили ящик для збору грошей бійцям, та й деякі херсонські художники виставили свої картини на продаж, щоб зароблені гроші направити прикордонникам.
На відкритті виставки виступив з невеликою промовою представник херсонського прикордонного загону, подякувавши всіх небайдужих людей, які в такий важкий час не залишають хлопців і допомагають їм всім чим можуть.
Херсонський прикордонний загін – це 300 кримських прикордонників, які залишилися вірними своїй Батьківщині і після анексії півострова, з 20 березня передислокувалися в Херсон.
Також під час відкриття виставки “З любов’ю до України” взяв слово молодий херсонський художник з арт-групи «Вакцинація» Сергій Серко. «Як художник, я відчуваю свій обов’язок допомогти Україні і допомогти я можу за допомогою картин. Тому тут вивішені мої роботи і роботи моїх друзів. Я радий, що прийшло стільки людей», – поділився своїми емоціями від проекту молодий талант.

Джерело: ПІК