У Херсоні відзначили День захисника України

15 Жовтня 2015 08:37

img_0385Вчора з самого ранку в місті відбувалися урочисті заходи. О 10.00 представники міської і обласної влади, військовослужбовці різних родів військ, представники духовенства, громадські діячі, політики та всі небайдужі городяни взяли участь у покладанні квітів до новоствореного меморіалу «Слава Україні» по вулиці Перекопській.

Присутні на заході вшанували світлу пам’ять загиблих Героїв та висловили подяку тим хлопцям, які зараз захищають незалежність України. Голова ОДА Андрій Путілов відзначив, що обласна адміністрація намагається допомагати демобілізованим бійцям, родинам загиблих і діючим військовослужбовцям, які перебувають у зоні АТО. За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, взірцеву військову дисципліну та з нагоди свята голова ОДА відзначив грамотами кількох присутніх військових. На мітингу також оголосили про нагородження орденам «За мужність» ІІІ ступеня бійців Олексія Марченка та Олега Чихуна (посмертно).

img_0403

«Сьогодні світле та радісне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі. Під покровом Богородиці, крізь віки і війни, полони і концтабори, пронесли українці свою віддану любов до рідної землі. Пресвяту Богородицю обрали покровителькою і наші славні предки-козаки. З тих пір 14 жовтня відзначають також День українського козацтва. Цього ж року ми вперше святкуємо День захисника України саме 14 жовтня. Тож я вітаю усіх херсонців з цим чудовим світлим святом і бажаю, аби Пресвята Богородиця оберігала нас і надавала сил», – звернувся до присутніх міський голова Херсона Володимир Миколаєнко. Під кінець мітингу присутні поклали квіти до меморіалу «Слава Україні».

img_0416

На цьому святкові заходи не завершились. О 14.00 городяни зібралися на площі Свободи на урочисту ходу, присвячену пам’яті захисників України. Кількасот учасників ходи пройшлися проспектом Ушакова, тримаючи в руках українські прапори і національну символіку. Люди прийшли до меморіалу «Слава Україні», де відбувся молебень за мир в Україні. Тут же волонтери подарували військовим автомобіль, який придбали в рамках акції «Авто для АТО».

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото Сергія НІКІТЕНКА