У Херсоні представили програму “Молодь змінить Україну”

14 Вересня 2015 10:54

Представник Благодійного фонду Богдана Гаврилишина Роман Мельник зустрівся зі студентами старших курсів та представниками місцевих молодіжних спільнот. Захід відбувся в стінах ОДА.

Фото Івана Антипенка, "День"

Фото Івана Антипенка, “День”

В ході презентації довгострокової програми «Молодь змінить Україну» херсонська молодь дізналася більше про життя і дослідження Богдана Гаврилишина, основну мету і етапи розвитку програми, а також отримала кілька порад від представника Фонду, які допоможуть успішно створити команду для робочої поїздки в Європу та пройти відбір.

Останніми місяцями Фонд звертає більше уваги на молодь зі східної і південної України, аби залучити їх до набуття професійного досвіду в розвинених європейських країнах для впровадження його в Україні. «Наша програма діє близько чотирьох років і має біля 350 учасників. З них – максимум чверть зі сходу чи півдня, тоді як ці регіони складають більше половини населення України. Ми вирішили, що треба їхати з особистими зустрічами в ці регіони. Як координатор програми я побував у Дніпропетровську, Запоріжжі, Херсоні, буду ще в Миколаєві і в Одесі, – коментує Роман Мельник. – Ми популяризуємо свій проект, але не набираємо самих учасників. Все таки чекаємо на ініціативу від молодих людей, на те, що вони самоорганізуються у команди і подадуться. Підкажу майбутнім учасникам, що коли в нас буде вибір між сильними командами, ми швидше візмемо людей з Одеси чи Херсона, аніж зі Львова. Наприклад, з Херсона у нас не було жодного учасника, який би жив тут і міг допомогти розповісти про нашу програму, про візити в Європу і що це дає».

На думку Романа Мельника, схід і південь живе дещо інакше в культурному й інформаційному плані. Тому потрібно робити більше зусиль для внутрішньої інтеграції українців. «Захід більш активний в гуманітарному плані, південь і схід – менше. Тому ми плануємо робити заходи під учасників з цих регіонів, – каже представник Благодійного фонду Богдана Гаврилишина. – Але для цього нам потрібен певний осередок, аби на нього опертися. Такий хочемо створити в Одесі, тож чекаємо якнайбільше нових учасників».

Детальніше про умови участі у програмі «Молодь змінить Україну» можна дізнатися на сайті Фонду bhfoundation.com.ua.

2

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора