Біля Дар’ївського мосту буде побудований один із додаткових блокпостів

7 Липня 2014 11:36
5_68«У зв’язку із серйозним військовим протистоянням на сході нашої держави, сьогодні виникла нагальна потреба побудувати систему захисту і контролю автотранспорту та осіб, які рухаються зі сторони Дніпропетровської та Запорізької областей, а також для уникнення будь-якого можливого збройного протистояння збоку агресивно налаштованих осіб. Тому, саме біля Дар’ївського мосту буде побудований один із додаткових блокпостів, які є необхідними елементами в убезпеченні Херсонщини», –  сказав голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко під час виїзної робочої наради в с. Дар’ївка з питань організації блокпоста.
Крім того, голова облдержадміністрації зазначив, що контроль проїзду людей на територію Херсонської області буде, безумовно, надзвичайно пильним та вестиметься цілодобово. Так, до оборонної роботи на новоствореному посту будуть залучені силові структури, представники самооборони, а також громадськість.

«Влада робить усе для того, аби на території Херсонщини було спокійно та мирно. І зараз всі стратегічно важливі об’єкти області надійно охороняються нашими силовиками. Тому оперативна організація додаткових блокпостів необхідна, в першу чергу, для унеможливлення будь-яких проявів сепаратистських дій на території Херсонщини. Все це будується з метою профілактики, з метою додаткового контролю з боку силових структур області», – наголосили в ОДА.

Також у ході зустрічі заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Сергій Тріщанович зачитав список необхідних пунктів роботи для належної організації об’єкту. Після чого Юрій Одарченко чітко сформулював завдання для представників силових структур області, які будуть безпосередньо залучені до організації та подальшого обслуговування блокпосту: «Найближчим часом на цьому місці мають бути побудовані капітальні споруди, режим пропуску автотранспорту, де буде проводитися жорсткий контроль людей і переміщення вантажів на території Херсонської області. Крім того, ми маємо належним чином контролювати збереження мосту через річку Інгулець».