За «гастрономічними» туристами з Криму на Херсонщину посунули ще й «медичні»

25 Червня 2015 12:45
Херсонська область / www.rg.ru

Херсонська область / www.rg.ru

Слідом за «гастрономічним» туризмом на тимчасовому кордоні з окупованим Кримом розвивається ще й «медичний».

Щойно почався курортний сезон, і вартість харчів у сусідньому з АРК Генічеському районі Херсонщини злетіла у ціні, симферопольські, севастопольські та джанкойські гості з ваговитими клунками «відкочували» по дешевші українські харчі до Херсона та Нової Каховки. Але їм на зміну прийшли пенсіонери, котрі кинулися вимітати товари з найближчих аптек, користуючись тим, що ліки у нас в кілька разів дешевші за російські, а фармацевтичних підробок значно менше.

Це вже викликало негативну реакцію генічан. Зокрема, у повідомленнях на адресу найпопулярнішого місцевого сайту «Новий візит» тутешні споживачі відверто обурюються, що кримські прибульці використовують українські пенсійні посвідчення, аби отримати знижку на препарати. А деякі препарати, що користуються найбільшим попитом у людей похилого віку, через штучно пожвавлений попит, підстрибнули у ціні на чверть. Утім, кримчани скуповують не тільки ліки, а й мило та інший дріб’язок.

Мешканці району пропонують: чому б не відкрити аптеки й оптові бази просто біля пунктів в’їзду-виїзду з окупованим Кримом, аби шукачі якісних продуктів та ліків могли затоварюватися там, а не створювати штовханини й споживацького ажіотажу по магазинах та аптеках від Генічеська до Херсона? Це запитання вони переадресовують до районної та обласної влади. Але далі обіцянок про створення сервісних зон на адміністративному кордоні справа досі не зрушила.