На Херсонщині зібрано 893 тисячі гривень військового збору

18 Серпня 2014 11:28

pogranСтаном на 18 серпня поточного року суб’єкти господарювання Херсонщини вже оплатили 893000 гривень військового збору. Нагадаємо, цей вид податку в Україні введено з 3-го серпня 2014 року, на тимчасовій основі – до 1 січня 2015 року.

Військовий збір справляється у розмірі 1,5% з доходів у вигляді зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Інші доходи не повинні обкладатися цим збором.

Платниками збору виступають особи, є платниками податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). Нарахування та сплата збору проводиться в тому ж порядку, що й нарахування та сплата ПДФО.

Нагадаємо, що військовий збір був введений Законом України від 31.07.2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України».

Рахунки для сплати військового збору розміщені на субсайте Територіальних органів Міндоходов в Херсонській області в розділі «Бюджетні рахунки».