Херсонські пляжі готують до початку сезону

10 Травня 2015 14:18
visnik.ks.ua

visnik.ks.ua

Варто гарній погоді серйозно про себе заявити, як херсонські відпочивальники починають «штурмувати» пляжі, навіть не дочекавшись офіційного відкриття сезону. А, між іншим, поспішати не варто, адже лише у травні комунальні служби міста почнуть перевіряти місця відпочинку на готовність до прийому відвідувачів.

За словами начальника відділу з питань громадянської безпеки Олександра Лещенка, відповідні заходи цього року заплановано на 12-15 травня. Здійснюватиме перевірки спеціально створена комісія, до якої, як завжди, увійдуть представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, міського управління Держсанепідслужби, управління комунальної власності, Департаменту містобудування, управління водної інспекції та міського відділу екології. Вони прослідкують, аби згідно з Правилами охорони життя людей на водних об’єктах функціонували пляжі «Молодіжний», «Південний» (Гідропарк), спортивно-оздоровчі комплекси ООО «Конка» та яхт-клуб «Лілея», водна станція та пляж Херсонського філіалу ДП «Адміністрація морських портів України» (2-й затон).

Приємною новиною для херсонців стануть знову працюючі у Гідропарку фонтанчики з питною водою та безкоштовний перехід на острів, – про це зокрема повідомляє на своїй сторінці Facebook перший заступник міського голови Ігор Пастух.

«До 25 травня на пляжі в Гідропарку повинні запустити фонтанчики питної води, – повідомляє він. Укладено договір на обстеження дна і очищення Дніпра від старих бетонних плит, що знаходяться у воді вже не один десяток років».

Також зазначають, що цьогоріч на пляжі «Південний» буде встановлено два рятувальних пости з водолазами, проте, аби уникнути нещасних випадків не варто й самим нехтувати правилами поведінки на воді.