У Херсоні відкрили вуличну фотовиставку про місто в період Другої світової війни

9 Травня 2015 16:00

Експозицію «Херсон: до, під час та після війни» представили на площі Свободи в центрі міста. На стендах зібрані архівні фотографії і матеріали з обласного краєзнавчого музею. На знімках видно, якої шкоди завдали бойові дії періоду Другої світової війни, що пройшли через Херсон. Зруйновані заводи і палаци культури, архітектурні пам’ятки і житлові будинки, міський порт та інші адміністративні будівлі. На фото також представлені трудові колективи і окремі постаті, які відновлювали зруйноване місто. Під час відкриття експозиції кожен охочий міг отримати у подарунок квітку маку, виготовлену учнями художніх шкіл Херсона.

dsc_0214

«Ми вирішили зібрати виставку, на якій показати Херсон до війни, під час і таким, яким його залишили окупанти. Мені здається, пересічним мешканцям цікаво буде подивитися, як наші діди відроджували рідне місто, – коментує начальник управління культури Херсонської ОДА Світлана Думинська. – Сьогодні я бачу зацікавленість молоді у правдивій історії. А фотографії говорять відверто, без прикрас. А потім, можливо, молодь розкаже дещо і своїм батькам».

dsc_0242

Фотовиставка триватиме на площі Свободи кілька днів, після чого її перенесуть до краєзнавчого музею. Там її збережуть для відвідувачів.

dsc_0261

dsc_0301

dsc_0314

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора