Чаплинський дорожньо-ремонтний пункт переобладнують у військову частину

12 Серпня 2014 18:50

11 серпня голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко із робочим візитом відвідав Чаплинський район. Головна мета поїздки – ознайомитися із ходом робіт щодо розміщення контингенту військовослужбовців на зимовий період.

«Ми дуже поважаємо військовослужбовців, цінуємо їх нелегку роботу та вдячні за armiya8охорону території Херсонщини і наших людей», – зазначив Юрій Одарченко.

Також він наголосив на тому, що в області перебуває значна кількість військовослужбовців, які охороняють стратегічно важливі об’єкти Херсонщини – Північно-Кримський канал та магістральні електричні розподільчі мережі.

«Тому посилений режим перебування військових, чітка координація дій між усіма силовими структурами та Збройними силами є запорукою нашої безпеки. Окрім того, фактором нашої спільної безпеки є і комфортне перебування солдатів, над чим ми постійно працюємо. Зокрема, зараз проводяться роботи з переобладнання території та приміщень Чаплинського дорожньо-ремонтного пункту в повноцінну військову частину, де солдати зможуть харчуватися, відпочивати, розміщувати військову техніку», – розповів очільник області представникам ЗМІ.

У свою чергу голова Чаплинської районної державної адміністрації Сергій Лєпський повідомив про те, що територія дорожньо-ремонтного пункту становить близько 2 га.

«Тут знаходиться трьохповерхова адміністративна будівля, господарські приміщення, склади, бокси, гаражі, майстерні. Батальйону надається адміністративна будівля, загальною площею 160 кв. м, та 2 зі складським приміщенням, загальною площею близько 600 кв. м», – сказав голова райдержадміністрації та додав, що зараз відбуваються ремонтні роботи з облаштування казарми. Зокрема, уже підведено водопровідну мережу загальною протяжністю 160 м, а найближчим часом планується відновлення опалення і каналізаційної системи.

«Все робиться для того, аби в зимовий період воїни могли нормально нести свою службу, оскільки Збройні сили, які знаходяться в Чаплинському районі, є серйозною ланкою в стратегічних планах оборони Херсонщини», – наголосив Юрій Одарченко та нагадав про те, що на минулій сесії обласної ради було прийнято рішення про розширення програми виділення земельних ділянок і підтримку сімей військовослужбовців у вигляді безкоштовного медичного обслуговування та оздоровлення їх дітей в санаторіях обласної ради.