«Херсонщина пам’ятає…»

7 Травня 2015 09:01
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В Херсоні відбувся урочистий захід «Херсонщина пам’ятає…», присвячений 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-й річниці завершення Другої світової війни.

Напередодні 9 травня у найбільшому кіноконцертному залі міста -«Ювілейному», зустрілися молодь і ветерани. Стоячи школярі зустріли їх – Героїв війни, Визволителів Херсона, Почесних громадян нашого міста.

Всього на заході були присутні 1300 учнів херсонських шкіл і 130 ветеранів війни.

У програмі були показ тематичних фільмів, створених учнями навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» і об’єднаних тематикою «Вулиці нашого міста» та виступи студентів факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету.

«Дуже важливо, що сьогоднішня молодь знає і пам’ятає подвиги наших героїв, впевнений, що всі прийдешні покоління пам’ятатимуть і з величезною вдячністю шануватимуть людей, які жертвували життям за нас, за Батьківщину. На жаль, зараз в нашій країні йде війна, зараз молоді люди виборюють мир. Вони виховані прикладом ветеранів Другої світової», – сказав міський голова, звертаючись до зібрання.