Автомобільна шкіра: виробництво в Україні

13 Січня 2022 19:44

Шкіряний салон у машині — це не тільки пристойно, але також комфортно та довговічно. Багато водіїв віддають перевагу саме такій оббивці, оцінивши її переваги перед іншими варіантами. Водночас багато компаній пропонують широкий асортимент автомобільної шкіри виробництва України за доступною ціною. Одним із провідних виробників шкіри в Україні є вознесенський шкіряний завод «В-Центр», де власне виготовлення продукції піддається жорсткому контролю якості.

Важливі параметри

Якісна автомобільна шкіра має такі властивості:

  • хороша стійкість до впливу прямих сонячних променів та перепадів температур;
  • стійка до стирання та розривів під час активної експлуатації;
  • стійка до вологи та забруднень;
  • піддається хімчистці;
  • забезпечує відмінний рівень комфорту.

Сучасні матеріали дають змогу створити в салоні високу шумоізоляцію. Посилити акустику й таке інше.

Різновиди шкіри для автомобілів

Виготовлення цієї продукції — досить трудомісткий процес. Насамперед важливо правильно обробити сировину в певній техніці. Після чого поверхня обробляється спеціальною тунькою та шліфується наждачним папером, для отримання ідеальної структури. Потім наносяться барвники та за бажанням використовуються прес-форми, які дадуть змогу зробити потрібний малюнок. Водночас чим він глибший (малюнок), тим більше дефектів можна прибрати з його допомогою. У результаті виходить матеріал, що має гладку, міцну та приємну на дотик поверхнею.

Найбільш популярними різновидами автошкіри є такі:

  • Монза. Високоякісний продукт із нанесенням рельєфу;
  • Nappa. Характеризується гладкою поверхнею, що досягається через сліпе тиснення. Матеріал характеризується м’якістю, еластичністю, пластичністю, чудовою якістю;
  • Parigi. Своєрідний малюнок, який виходить після вироблення сировини, дублення, фарбування та прокатання між валиками. Малюнок має особливу розтягнутість та плескатість, яка виглядає дуже привабливо.

Щодо фактур, то вони бувають різними, як і колірні відтінки. Так, крім рельєфної та гладкої поверхні, виділяють варіанти з частковою або повною перфорацією. Останній варіант забезпечує чудову вентиляцію.

Для покращення таких характеристик, як зносостійкість та міцність використовують спеціальні просочення, які до того ж добре відштовхують вологу та забруднення. Тобто пролита кава такій поверхні не страшна.

Придбати якісну шкіру від виробника в Україні можна на сайті v-center.in.ua, де представлений величезний асортимент продукції від перевіреного часом заводу.