Як триває реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту “Херсон” (відео)

30 листопадаа 2021 23:13

Прес-служба Херсонської ОДА повідомляє, про те, на якому етапі реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту “Херсон”.

Ось так зараз виглядає злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту “Херсон”. Наразі її відновлюють в рамках програми Президента України “Велике будівництво”. Наразі над її реконструкцією працює 120 осіб, а також 83 одиниці техніки. На наявній смузі, протяжністю 2 кілометри, майже завершено роботи.

Зокрема, виконано холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, влаштовано вирівнювальний та нижній шар з асфальтобетону. Також будівельники завершують влаштовувати верхній асфальтобетонний шар.

Наразі підрядна компанія ТОВ “Автомагістраль-Південь” активно працює над подовженням та розширенням злітно-посадкової смуги, – повідомляє прес-служба.

Реконструкція злітно-посадкової смуги дозволить збільшити пасажиропотік аеропорту, адже це дозволить приймати літаки Boeing 737 – 800, 900 та Airbus 321 до 12 разів на день. Також на оновлену злітно-посадкову смугу зможе сісти та злетіти найбільший у світі літак українського виробництва “Мрія”.