На Херсонщині виявили штам коронавірусу “Дельта+”

23 листопадаа 2021 13:56

На території декількох регіонів України, у тому числі Херсонської області, виявили циркуляцію різновиду штаму “Дельта”, так званого “Дельта+”.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич.

“За попередніми розрахунками частка нового штаму в захворюваності серед жителів Херсонщини складає 10-15%. Враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штамами COVID-19, можу спрогнозувати другий пік цієї хвилі з початком зростання 10-15 грудня 2021 року. Його тривалість та підйом зможемо вирахувати днів за 7-8”, – каже Юрій Ромаскевич.

За словами головного державного санітарного лікаря області, кількість хворих та госпіталізованих буде залежати від рівня вакцинації та дотримання обмежувальних заходів.

Водночас, каже Юрій Ромаскевич, поки що в області спостерігається зниження показників захворюваності та завантаження ліжок пацієнтами з COVID-19.

“Наразі показник захворюваності становить менш як 450 на 100 тисяч населення за останні 2 тижні, це зниження майже вдвічі за останній тиждень. Прогнозна кількість інфікованих на наступний тиждень в діапазоні – 100-200 осіб на добу”, – розповів лікар.