Будівництво амбулаторії в Лазурному знову гальмується

18 листопадаа 2021 22:29

Про чергову затримку з будівництвом Лазурненської амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Скадовському районі повідомив під час селекторної наради в облдержадміністрації 8 листопада селищний голова Сергій Бєлік.

— Судячи з наданій мені в довідці інформації, стан готовності цього об’єкту — більше 90%. Але зроблені там фотографії вказують, що це далеко не так. Що там насправді? — запитав на нараді перший заступник голови ХОДА Андрій Шибаєв.

— На моє суб’єктивне бачення, реальна готовність там 75%. Скоріш за все, побачені вами фотографії відображають перші кроки нового підрядника. Але мені незрозуміло, чому там є відхилення від проєкту будівництва. Приміром, септик там склали з бетонного сміття. Дуже не хотілося б, щоб потім довелося знову розривати договір через недобросовісність нинішнього підрядника, — сказав Сергій Бєлік.

Тендер на будівництво амбулаторії по вул. Центральній, 53 у Лазурному оголосили ще на початку 2019 року. Зрештою, його виграло київське ТОВ “Профт Буд Сістем”. Завершити роботи воно мусило до кінця 2020 року майже за 6,3 млн грн. Проте через неналежне виконання договору, якість робіт та порушення термінів календарного графіку їхнього виконання, з цим підрядником у 2021 році розпрощались.

Згодом департамент інфраструктури ХОДА оголосив новий тендер на добудову амбулаторії. Його виграло ТОВ “Бериславбудсервіс”. Цього разу роботи повинні завершити до кінця червня 2022 року.

Влітку 2020 року Сергій Бєлік заявляв про неякісне будівництво амбулаторії попереднім підрядником. На його думку, тодішньому голові ХОДА Юрію Гусєву передавали недостовірну інформацію щодо цього об’єкту.

Олег БАТУРІН
Новий день