На Херсонщині прогнозують повний локдаун на Новий рік

24 Жовтня 2021 20:58

Якщо мешканці Херсонщини не будуть дотримуватися вимог червоної зони епіднебезпеки і не будуть вакцинуватися, то Новий рік регіон зустріне в умовах повного локдауну.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний державний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми всі сьогодні як суспільний консенсус приймемо необхідність дотримання карантинних норм і будемо вакцинуватися, то в нас 10-14 діб – і ми «виплигнемо» з цієї червоної зони», – сказав Ромаскевич.

За його словами, якщо ми цього не зробимо, або зробимо не всі, а частково, що наразі й відбувається, то область зустріне Новий рік в повному локдауні з усіма його наслідками.

«Я маю на увазі не лише, що хтось кудись не піде чи не проведе корпоратив. При тій кількості інфікованих, при тій кількості госпіталізованих, а щодня госпіталізується понад 200 осіб, а викликів швидких на ковід понад 400 щодня, наступний етап, це коли тих 33 померлих (за добу коронавірус забрав в регіоні 33 життя – ред.) – це буде ще далеко-далеко не межа, будемо і 50-60 людей щодоби втрачати», – зазначив Ромаскевич.

Він також повідомив, що наразі у лікарнях 97% госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом – не вакциновані, жодної вакцинованої особи в реанімаціях лікарень регіону немає.

Головний санітарний державний лікар Херсонщини звернув увагу, що відстежує публікації у соцмережах і закиди, які там звучать.

«Якщо вважати людину вакцинованою, яка захворіла через три дні після отримання першого щеплення – ну, тоді можна вважати, що ми всі космонавти», – сказав Ромаскевич. За його словами, людей, що пройшли повний курс вакцинації, в реанімаціях і серед померлих немає.