Посилення карантину: як у Херсоні працює громадський транспорт (відео)

14 Жовтня 2021 11:34

Тільки за кількістю місць для сидіння. З такими обмеженнями через погіршення епідситуації у Херсоні працює тепер громадський транспорт.

На вході до тролейбуса кондукторка Кристина Балан попереджає про маски та рахує пасажирів. Після 9 години це робити не складно, бо мала кількість пасажирів, а у час пік – із 7 по 9 ранку та десь з 16 до 20, утримати натовп не можливо, розказує жінка.

“Себе не контролюють пасажири. Для них такі обмеження, як щось таке страшне. Усі хочуть сісти у транспорт. Я їх не пускаю, а вони починають лаятися, кричати. Це жах. Я ж не вина у цьому, мені сказали, я і роблю”, – каже кондукторка.

Пасажирка Світлана у перевезенні тільки за кількістю місць для сидіння сенсу не бачить.

“Обмежувати кількість пасажирів у транспорті не можна. Якби закрили магазини, ринки та розважальні центри, то тоді можна було б їхати тільки на місцях для сидіння. Все працює. Якось всім треба добиратися. Зачинять усе і тоді саме питання вирішиться. Потреби їхати у людей не буде”, – розповіла Світлана.

Один з водіїв на 14-му маршруті говорить, що вперше чує про перевезення пасажирів тільки за кількістю сидінь. Його обурює більше не обмежена кількість пасажирів, а те, що у ці дні зменшилась кількість транспорту на лінії. Говорить, вважає, якщо рахують, то має бути більше тролейбусів. За його словами, люди довше чекають, тож має на лінії бути більше транспорту.

Кількість тролейбусів, попри зміну умов, не змінилась, розказує директор міського комунального підприємства “Херсонелектротранс” Ігор Житченко. За словами чоловіка, на лінію щодня виходить 40 тролейбусів, у вихідні дні – 38. Говорить, план не змінюється і підтримується постійно у цій кількості.

А от маршруток у місті поменшало. Водії відмовляються працювати, говорить Юрій Стельмашенко.

“Намагаємося стабілізувати ситуацію. Комунального транспорту у нас не дуже багато. Всього 46 автобусів і 42 тролейбуси, які зараз працюють у посиленому режимі. Але цього не достатньо, щоб задовольнити людей”, – розповів Юрій Стельмашенко.

Суспільне.Херсон