На херсонських ринках зможуть працювати тільки вакциновані продавці (відео)

13 Жовтня 2021 22:16

Фото: Оксана Хлебус/Суспільне.Херсон

Майже 90 відсотків працівників Центрального ринку у Херсоні вакциновані, розказала Суспільному директорка Наталя Шейко. Чи забороняють людям, які не мають щеплення, приходити на роботу?

“Вакцинувалася 8 жовтня. Звичайно, не дуже хотілося. Щепилася, у принципі, через дітей, щоб діти мої здорові були”, каже працівниця Центрального ринку Жанна.

Оксана орендує місце на ринку. Говорить, вакцинується, щоб убезпечити своє здоров’я:

“Ми записані на завтрашній день. Нас будуть вакцинувати. Вакцинують тут на ринку. Вирішили вакцинуватися – тому, що страшно. Тому вирішила, не хочеться хворіти, хочеться працювати. Фінансовий бік залишається. Не хочеться залишатися без роботи”

COVID-19: чи працюватимуть на ринку у Херсоні ті, хто не мають щепленняФото: Оксана Хлебус/Суспільне.Херсон

“У мене запланована операція, мені не можна робити щеплення. А так зробила б. Як працювати у червоній зоні ще не пояснювали”, – каже орендарка Віра Йосипівна.

Адміністрація Центрального ринку очікує на рішення комісії ТЕБ та НС: якщо зона зміниться на червону, то працюватимуть лише ті, хто має дві дози вакцини, пояснила директорка Наталія Шейко.

“Завтра у нас буде вже шоста вакцинація проходити. І завтра планується ще 70 працівників щепити. Загальна кількість усіх, хто був щеплений на ринку, – 300 людей. Це ті люди, які мають вже по дві дози вакцини”, – каже Шейко.

Від продавців, які орендують місця на ринку, вимагати вакцинуватись поки не можуть, пояснила директорка центрального ринку. Якщо комісія ТЕБ та НС прийме рішення про обов’язкову вакцинацію орендарів, то адміністрація ринку перевірятиме наявність ковід-сертифікатів, які мають висіти на торгових точках.