Мер Херсона увійшов до складу журі дитячого телешоу

21 Липня 2021 19:51

Унікальне культурно-соціальне дитяче талант-шоу «Розумахи, до справи!» стартувало в Херсоні. Проєкт проводиться серед учнів закладів загальної й спеціальної середньої освіти, а також, серед усіх бажаючих (групами чи поодинці) дітей віком від 10 до 16 років, хто з любов’ю та повагою ставиться до рідного Херсона.

Учасники добровільно обирають проблемний об’єкт міста, а ідею його покращення перетворюють на повноцінний проєкт, готовий до реалізації та втілення – з робочим та прорахованим фінансовим планами тощо.

Конкурсне журі складається з трьох поважних осіб: Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, депутат Херсонської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів Вікторія Гавренкова, генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім.М.Куліша, народний артист України Олександр Книга.

Сьогодні журі розглянуло проєкти шести команд, дві з яких потрапили до півфіналу. Проте приємною та неочікуваною подією для учасників стало те, що Ігор Колихаєв, вислухавши ідею школярів щодо облаштування у них велопарковки, взявся особисто профінансувати цей проєкт.

«Цікаві ідеї нам сьогодні представили команди, я щиро вдячний школярам за натхнення, з яким вони це робили. Наша мета зараз – розворушити херсонську молодь, повернути їх обличчям до міста, його перспектив та точок тяжіння. Впевнений, що їхня участь у житті Херсона – з реальними проєктами та добрими справами – змусить їх ставитися до рідної землі з більшою любов’ю. А з любові починається все, й розвиток в тому числі», – поділився враженнями міський голова Ігор Колихаєв.

Телешоу відбувається завдяки херсонській ТРК «ВТВ плюс», ідея та формат розроблені й належать ГО «Національна асоціація медіа», реалізовується за підтримки Українського культурного фонду на засадах співфінансування. Керівник проєкту – головний редактор ТРК «ВТВ плюс», заслужений журналіст України Тетяна Каменська. Подивитися перший випуск шоу можна буде вже цієї суботи, 24 липня, о 20:15 на телеканалі «ВТВ плюс».