Херсон в епіцентрі скандалу з дитячим харчуванням (відео)

21 Червня 2021 12:25
Держспоживслужба та Херсонська прокуратура проводять розслідування стосовно харчування в дитячих закладах міста. Питання не тільки суттєво завищених розцінках на продукти, але в їх якості, котрої просто немає. А також антисанітарії.
Нагадаємо, що харчування в дитячих садках та школах так і лишається згідно чисельних журналістських розслідувань підконтрольним депутату Херсонської міської ради Ірині Ценкер. Після гучних скандалів у минулій каденції, фірма – монополіст “Сервіс-гранд” змінила директора Ірину Ценкер, а чоловік Ценкер вийшов з засновників підприємства. Проте згідно розслідування “Наших грошей”, “Сервіс – гранд” так і орендує у неї приміщення.
Крім зміни директора та засновків відбулось і справжнє ноу-хау: крім “Сервіс – гранду” тендери почала вигравати фірма “Базісторг”, котра згідно того ж розслідування “Наших грошей” орендує приміщення у ТОВ “Херсонський механічний завод”, котра належить канадській фірмі та Андрію Путілову. Тут треба додати, про гучне весілля у 2018 році доньки Ірини Ценкер та сина Андрія Путілова.
ТСН закликає батьків у разі отруєння дітей в школах звертатись колективними зверненнями у Держспоживчслужбу. У свою чергу стосовно потреби скасування співпраці із “Базісторг” чисельно позвертались до Херсонської міської ради. Тож сподіваємось, що дана ситуація не лишиться поза увагою депутатів, а завдяки роботі прокуратури винні понесуть покарання. Відзначимо, що “Базісторг” у 2018 року фігурував у низці кримінальнах провадженнь через заключення договорів із фірмами, котрі фальшували документи, – повідомила у соцмережі facebook координаторка Херсонської самооборони Інна Усачова.