На Херсонщині презентують проєкт з будівництва південноукраїнського центру трансплантології

6 Червня 2021 10:22

Під час Міжнародного інвестиційного форуму “Південна стратегія розвитку”, який відбудеться на Херсонщині з 10 – 11 червня, презентують проєкт “Південноукраїнський центр трансплантології”. Його планують реалізувати у Херсоні.

Наразі в Україні реалізується Пілотний проєкт МОЗ України з трансплантології. А затвердження фінансування галузі трансплантації та створення законодавчої бази, створює сприятливі умови для реалізації масштабного проєкту будівництва сучасного Південноукраїнського центру трансплантології в місті Херсоні.

Формат — університетська медична клініка з кампусом, готелем та навчально-лікувальними підрозділами. Цей проєкт — перший приклад  державно-приватного партнерства медичної сфери зі значними міжнародними інвестиціями.

Реалізація проєкту дозволить рятувати життя жителів Херсонщини та інших південних регіонів, а також жителів із тимчасово окупованої території АР Крим. Також він сприятиме створенню єдиного освітнього, медичного та наукового простору, що збільшить кількість висококваліфікованих медичних кадрів.

Ініціаторами проєкту є Інститут Серця МОЗ України, облдержадміністрація, облрада, міська рада та Міністерство охорони здоров’я України.

Цікавить проєкт? Дізнайся більше.