Майже 15% херсонців відчувають небезпеку на вулицях свого міста у темний час доби

2 Червня 2021 11:48

Згідно з опитуванням Центру близькосхідних досліджень, 14,3% опитуваних мешканців обласного центра вважають, що перебування на вулицях Херсона в темний час доби може нести небезпеку для їх фізичного та психічного здоров’я. В той самий час ще 44% вказують на те, що нічні прогулянки можуть бути відносно небезпечними. Лише 6% городян відчувають себе абсолютно комфортно в темний час доби на вулицях Херсона.

Це найгірший показник серед  4 територіальних громад області, в яких проводилось навесні дане опитування.

Найбезпечніше вночі себе відчувають мешканці Генічеської громади. Тут побоюються гуляти вночі містом лише 6% опитаних. А от відносну безпеку відчуває майже половина генічан.

Схожі показники і в Чаплинській громаді – 8% воліли б не виходити на вулиці вночі, та більша частина чаплинців вважають, що їх громада є відносно безпечною в темний час доби.

Загалом по Херсонській області на питання “Чи безпечно у вашому населеному пункті вночі?” 9% відповіли: “однозначно ні” та 26% вважають нічні прогулянки відносно небезпечними. Одночасно 44% опитуваних вбачають відносну безпеку на вулицях своїх міст після настання темряви та майже 20% населення нашого регіону впевненні, що вночі їм нічого не загрожує.

Щодо показників відчуття безпеки на вулицях свого міста вдень, то тут в лідерах Генічеська та Садовська громади. Понад 80% жителів цих громад відчувають абсолютну чи відносну безпеку в своїх населених пунктах вдень.

Одночасно понад  3% жителів обласного центру відчувають небезпеку перебування за межами власних домівок навіть вдень та ще 20% не відчувають повного комфорту на вулицях міста ще до настання темряви. Це найгірші показники по області.

Джерело: kherson.ipc.org.ua