Нацпарк «Кам’янська Січ» пропонує нові туристичні маршрути (відео)

19 Травня 2021 07:58

Національний природний парк «Кам’янська Січ» пропонує нові туристичні маршрути. Діяльність співробітників заповідного об’єкта не обмежується лише охороною, у їхніх функціях – еколого-просвітницька, виховна робота, розвиток туристичного напрямку.

«Кам’янська Січ» – пам’ятка комплексна. Природні об’єкти, археологічні та історичні пам’ятки включені до туристичних шляхів. Найчастіше гостей Парку цікавлять й історичні події, які відбувались на цій території, й природні умови, в яких жили учасники цих подій. Один з турмаршрутів включає знайомство з козацьким станом Війська Запорозького Низового – Кам’янською Січчю.

Не лише свідоцтва козацької доби входять до спільного туристичного маршруту. На території природного парку розташовуються пам’ятки більш давніх часів – епохи бронзи та скіфського періоду. Археологічна експедиція Національного заповідника «Хортиця» відкрила два древніх поховальні комплекси.

Національний парк як портал у минуле. Є свідоцтва перебування різних народів у Північному Причорномор’ї – кургани давніх народів, городища пізньоскіфського періоду, більш наближені у часі об’єкти – степовий колодязь, Бізюків монастир, залишки козацької Січі та маєтку Агаркових. І всі ці події відбувались у природному середовищі. Тож, співробітники Парку пропонують пройти туристичними стежками і відкрити для себе природу й історію півдня України.