У Генічеську планують реалізувати ряд проектів за кошти іноземних кредиторів

8 Травня 2021 14:39

5 травня в Херсонській обласній державній адміністрації відбулась робоча нарада під головуванням голови ХОДА Сергія Козиря щодо участі Херсонської області у другій фазі Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ).

Про це повідомляє пресслужба Генічеського міськвиконкому, інформує “Новий Візит”.

9 грудня 2020 року Україна та Європейський інвестиційний банк підписали фінансову угоду про наміри залучення 340 мільйонів євро кредитних ресурсів. Метою залучення є подолання наслідків конфлікту на сході, включаючи підтримку і задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення та вдосконалення найважливішої інфраструктури і регіонах. Серед критеріїв відбору проєктів для надання кредитних ресурсів: орієнтовна вартість від 15 мільйонів до 150 мільйонів гривень, комплексність, комунальна або державна форма власності.

До участі у робочій нараді було запрошено голів громад Херсонської області. Генічеський міський голова Олександр Тулупов у своєму виступі зазначив, що наша громада має одразу декілька проєктів, для реалізації яких можна було б залучити кредитні кошти: реконструкція набережної на міському пляжі, реконструкція стадіону, будівництво восьмиквартирного житлового будинку для лікарів, будівництво очисних споруд у Новоолексіївці і каналізаційних колекторів у Щасливцево, реконструкція водогону у Риковому і ЗОШ № 1 у Новоолексіївці, будівництво Риківської мистецької школи. Згідно з умовами, з поміж них для участі у НКПВУ належить вибрати 2-3 проєкти.

Джерело: Херсон Week: новини Херсонської областi. Новини регіону з перших рук