Херсонський «Кристал» у результативному матчі переміг «Оболонь»

1 Травня 2021 15:02

МФК Кристал здобув дебютну перемогу на власному полі, обігравши киян – 3:2.

Надважливий матч з стратегічної точки зору відбувся у Херсоні – Кристал, який ще зберігає математичні шанси на збереження прописки у Першій лізі, повинен був брати тільки три очки у зустрічі з Оболонню.

Тим не менш, херсонці пропустили першими. Савченко заробив пенальті і сам же його реалізував – Солдатенко, який дебютував у сезоні за Кристал, вгадав напрямок польоту м’яча, але не зумів його відбити.

Втім, херсонці створили ще декілька нагод забити до перерви, а одна з них принесла свої плоди. Лаптєв вкинув з-за бокової, Головкін в один дотик продовжив, а Вакуленко головою вбив сферу у ворота Федорівського – 1:1!

По перерві Оболонь випустила Мурзу, проте відразу залишилась у меншості – другу жовту картку отримав Покотилюк. Зі “стандарту” Кристал вийшов уперед – удар Головкіна відбив Федорівський, рівно як і добивання Сорокина, але втримати постріл Тітієвського не вдалось – 2:1!

Кияни у меньшості зуміли навіть затиснути Кристал – оборона херсонців не витримала напруги і припустилась ще однієї помилки. Друге пенальті у матчі Оболонь заробила на 66-й хвилині. Мурза впав, Мурза пробив, Мурза забив – 2:2.

Але, тим не менш, Кристал не мав права сьогодні програвати. Гравці це розуміли і продовжували у більшості йти до такої важливої звитяги. Кутовий від Лаптєва завершився кивком головою Дмитренка – 3:2! Фантастика!

До кінця гри обидві команди демонстрували спритний та емоційний футбол. У деяких епізодах відмінно себе проявив молодий Солдатенко, у інших – форварди господарів не змогли реалізувати свої моменти.

Але фінальний свисток зафіксував перемогу Кристала – 3:2! Херсонці здобувають другу перемогу у сезоні над Оболонню! Кристал зумів вперше переграти суперника у Першій лізі на власному стадіоні! І, зрештою, ця перемога стала дебютною для Вадима Євтушенка на чолі Кристала!

Вітаємо!


Кристал (Херсон) — Оболонь (Київ) — 3:2 (1:1)
Голи: Вакуленко, 31, Тітієвський, 49, Дмитренко, 78 — Савченко, 25 (пен.), Мурза, 65 (пен.)

Вилучення: Покотилюк (О), 48