У Херсоні відкриють нову виставку присвячену скіфсько-сарматській добі

20 Квітня 2021 16:18

800 експонатів скіфської та сарматської знаті підготували в екпозиції “Таємниці музею” працівники Херсонського обласного краєзнавчого музею. Більшість предметів демонструється вперше.

Старовинні золоті прикраси кочовиків, монети з різних країн світу та історичних епох, срібна зброя, нагороди, культові речі та предмети побуту – все це складає експозицію “Таємниці музею”, – повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

У Херсоні відкриють виставку експонатів скіфської та сарматської знатіФото: Херсонська обласна державна адміністрація

Відкриттям цієї виставки науковці вирішили відсвяткувати 130-річчя Херсонського обласного краєзнавчого музею.

У Херсоні відкриють виставку експонатів скіфської та сарматської знатіФото: Херсонська обласна державна адміністрація

Надалі експозицію планують доповнювати, оскільки у музеї ще є дорогоцінні реліквії, які зараз потребують реставрації.

Виставка ще не відкрилась, але її вже відвідали голова облдержадміністрації Сергій Козир, його заступник Андрій Шибаєв, а також голова Херсонської РДА Михайло Линецький.

У Херсоні відкриють виставку експонатів скіфської та сарматської знатіФото: Херсонський обласний краєзнавчий музей

“Це дійсно унікальна виставка, у якій зібрано цікаві та різноманітні експонати. Зараз ми розглядаємо питання включення музеїв до туристичних маршрутів, аби демонструвати гостям Херсонщини нашу історію. Також хочу подякувати колективу музею за самовіддану працю, завдяки якій всі ми маємо змогу відвідувати цікаві екскурсії”.

Представники обласної влади обговорили питання реставрації окремих залів музею. Очільник області сказав, що питання ремонту музею обов’язково буде враховано при розробці нових програм.