Херсонський “Кристал” у скандальному матчі програв “Авангарду”

19 Квітня 2021 07:21

Херсонці догравали зустріч у меншості.

З перших хвилин у старті господарів з’явився Кіричук, який відновився після травми. Цікавинкою став і вихід з перших хвилин Плечія на позиції правого захисника – саме з його зони до штрафної на старті зустрічі увірвався Єрмоленко і наштовхнувся на Логінова. Арбітр УПЛ Дмитро Панчишин вирішив, що фол був у межах штрафної, тому призначив пенальті. Сам Єрмоленко з “точки” не переграв Кліщука, але на добиванні першим (і, можливо, з порушенням правил) опинився Толочко – 0:1.

Дуже швидко Кристал пропустив і вдруге. Дмитренко обрізався у центрі поля, Дорошенко перехопив і запустив Єрмоленко. Форвард віддав на Сеницького, який з першої спроби не переграв Кліщука, проте м’яч від кіпера відлетів саме до хавбека Авангарда – стрибок Логінова не допоміг і це 0:2.

Гості могли завершувати матч достроково, але Ховбоша не влучив у ціль після корнеру. У відповідь, Кристал запам’ятався гарним ударом Головкіна з-за меж штрафної і моментом Ходаковського – проте, все це було повз ворота.

Після перерви Ходаковський загубив ще один шанс, пробивши над поперечкою. Наступ від господарів – Тітієвський і Ходаковський вивели Кателіна на удар, але Поспєлов і Бородай зуміли врятувати ворота від голу. Далі навіс зліва, удар головою від Плечія – знову повз ворота!

На кінець зустрічі господарі залишились в меншості після вилучення Кіричука за фол проти Скотаренко. Але свій шанс забити реалізували господарі – Максименко віддав на Вакуленко і Олег чітко пробив у кут з середньої відстані! Але на більше господарів не вистачило, а фінальний штурм успіху не приніс – домашня поразка 1:2 майже повністю залишає Кристал без шансів на збереження прописки у Першій лізі.


Кристал (Херсон) – Авангард (Краматорськ) – 1:2

Голи: Вакуленко, 86 – Толочко, 7, Сеницький, 20

На 7 хв. Єрмоленко не забив пенальті – воротар

Кристал (стартовий склад): Клищук, Плечій, Кіричук, Логінов, Максименко, Сорокін, Дмитренко, Головкін, Кателін, Ходаковський, Тітієвский. Запасні: Солдатенко, Лаптєв, Крутін, Сениця, Шмат, Цибульський, Тарасенко, Клюєв, Вакуленко, Біденко. Головний тренер: Вадим Євтушенко.

Авангард (стартовий склад): Поспєлов, Шинкаренко, Ховбоша, Бородай, Писко, Підручний, Толочко, Дорошенко, Трояновський, Сеницький, Єрмоленко. Запасні: Абрамов, Чидера, Зубков, Козлов, Сафонов, Гунічев, Дучев, Скотаренко, Чебаненко. Головний тренер: Олексій Городов.

Видалення: Киричук, 84

16:00. Херсон. Стадіон «Кристал».

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)