У Херсоні мітингували підприємці: які їх вимоги (відео)

9 Квітня 2021 22:39

9 квітня у Херсоні 25 підприємців мітингували під стінами обласної державної адміністрації. Люди проти введення додаткових карантинних обмежень, через що їх торгівельні місця на ринках зачиняють з 10 по 15 квітня.

Суспільному підприємці розказали, що вони обурені тим, що їх не попередили заздалегідь про закриття їх робочих місць через посилення карантинних обмежень. Вони сплатили оренду, податки, закупили сезонний товар і тепер їм не дозволяють працювати.

“Закривають ринки з 10 квітня. Ми сплатили податки, оренду, заплатили комуналку – все сплачено. Тепер нас закривають. Що робити далі? За що нам жити? Ми замовили новий товар. У попередній локдаун ми багато товару просто повикидували. Ми не віримо, що все це 15 квітня закінчиться. Це все на місяць”, – каже один з мітингарів.

“Попередні локдауни ми ще якось терпіли. Але це вже крик душі. Чому тільки нас зачиняють, а все інше працює”, – говорить учасниця акції протесту.

Мітингарі кажуть, що на ринках зараз дуже мало покупців і ці місця не можуть бути розповсюджувачем інфекції.

“Ми на відкритому повітрі працюємо, на відстані. У нас немає скупчення людей. Бо взагалі покупців мало. Люди просто виживають”, – каже учасниця акції протесту.

Підприємці говорять, перед тим як вводити якісь обмеження, треба розробляти механізм компенсації. Щоб люди могли за щось жити.

До мітингарів вийшли перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій та заступник голови Вадим Чабан.

Підприємці спитали, чи може обласна влада вплинути на міську, яка і прийняла рішення про тимчасове посилення карантинних обмежень у Херсоні.

“Я вас почув. Дайте час, аби вирішити цю ситуацію”, – сказав заступник голови ОДА Вадим Чабан.

Після спілкування з представниками обласної влади, люди розійшлися, але сказали, якщо не буде конкретних рішень, то виходитимуть на мітинги знову.