Що не можна їсти голодним

8 Квітня 2021 12:33
Груші / foodinformer.ru

Груші / foodinformer.ru

Є продукти, які при вживанні натщесерце викликають печію, здуття чи інші проблеми з травленням.

Які продукти варто уникати, коли твій шлунок порожній.

Кислі ягоди і фрукти

Апельсини, лимони, смородина, журавлина, кислі яблука і вишні мають високий рівень кислоти. Якщо їх з’їсти натщесерце, то це може спровокувати печією і неприємні відчуття в черевній порожнині. Також треба уникати вживання свіжих соків натщесерце.

Терпкі фрукти і овочі

Хурму, груші, диню і помідори теж краще не вживати, якщо ви голодні. У цих плодах багато пектину і речовин, які можуть викликати здуття кишечника. Крім цього, вони гальмують роботу голодного шлунку, що може стати причиною важкості.

Капуста та солодкий перець

Ці овочі в сирому вигляді містять багато кислот і щільну клітковину. Це може подразнити слизову шлунка і стати причиною виникнення гастриту.

Йогурт чи кефір

Йогурт може трохи перебити апетит, але вже через 20 хвилин вам знову захочеться їсти, і це почуття буде набагато сильніше, ніж до вживання йогурту. Дієтологи радять вживати цей продукт через дві години після основного прийому їжі, але не коли людина голодна.

Холодна вода

Холодна вода перед їжею розбавляє шлунковий сік, в результаті чого їжа не засвоюється належним чином.

Кава

Кофеїн викликає вироблення шлункового соку, а якщо за чашкою кави ви нічого не з’їли, то це загрожує гастритом і іншими не менш серйозними проблемами.

Здоба

Пиріжок, булочка або шматочок тістечка не найкращий варіант для втамування голоду. У цих продуктах містяться дріжджі, які провокують виникнення здуття.

Джерело: 24 канал