На Херсонщині усіх курортників тестуватимуть на коронавірус

23 Березня 2021 08:24

Додаткові профілактичні заходи для боротьби з поширенням коронавірусу на чорноморському та азовському узбережжях планує запровадити влада Херсонщини.

Як повідомив заступник голови регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вадим Чабан, у курортних районах хочуть запровадити суцільне тестування усіх гостей, хто сюди в’їжджає. Зараз розробляють механізм – як і де саме цю процедуру здійснюватимуть.

Тестування вважають потрібним, оскільки значна частина відвідувачів краю у сезон літніх відпусток є мешканцями областей Західної України. А вони зараз опинилися у «червоній зоні», і невідомо, чи вдасться зупинити поширення недуги до початку цього сезону.

Минулого літа на узбережжі Херсонщини на COVID-19 перевіряли тільки працівників оздоровниць. А їх гостей – лише у випадку, якщо з-поміж персоналу виявляли заражених. Нині хочуть тестувати усіх, але обіцяють робити це максимально комфортно, аби не псувати родинам відпочинок. Від відкриття пансіонатів і дитячих таборів також відмовлятися не збираються – принаймні, поки що.

«Убезпечити відпочинок – так, закривати оздоровниці – ні», – коротко сформулював стратегію подальших дій влади Вадим Чабан.

Джерело: Херсонці