На Херсонщині з’явиться реабілітаційний центр

26 Лютого 2021 10:11

Найбільшим інвестиційним проєктом у галузі бальнеології, який планують реалізувати на Херсонщині, є будівництво клініки для реабілітації пацієнтів із хронічною неврологічною патологією. Це багатофункціональний реабілітаційний центр «InterMedicalEcoCity» на Арабатській Стрілці.

Це ще один проєкт, який під час спеціальної сесії Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура» презентував т.в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

Ініціатором проєкту стало ТОВ «Міжнародна клініка відновного лікування» на чолі з генеральним директором Володимиром Козявкіним. Представництва клініки розташовані в ОАЕ, Омані та інших країнах Перської затоки, а метод Козявкіна (система інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації) є високоефективною технологією лікування дитячого церебрального паралічу ДЦП, остеохондрозу, наслідків травм і органічного ураження нервової системи.

Аби втілити цей проєкт необхідна підтримка центральних органів влади та включення міжнародного реабілітаційного містечка «InterMedicalEcoCity» до програми «Велике будівництво», що дасть змогу отримати фінансування та залучити необхідні інвестиції в ключові інфраструктурні проєкти області.

Станом на сьогодні, вже майже завершена перша черга об’єкту. Побудовано головний корпус бальнеологічного комплексу, їдальня, будівлі артезіанських свердловин №1,2,3, будівля комплексу очисних споруд. Все це забезпечено електроенергією, газом, водою, каналізацією, проведено оптоволоконну лінію передач даних. Проте не завершено будівництво очисних споруд. Та й для його запуску потрібні додаткові інвестиції в обсязі 11,3 млн дол.

Загалом, реабілітаційний комплекс зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 500 пацієнтів щодня та дозволить створити понад 1000 робочих місць. Тож, це справді дуже важливий стратегічний проєкт, який ми просто зобов’язані реалізувати.