У Херсоні зробили перші щеплення від COVID-19

25 Лютого 2021 18:03

Сьогодні розпочалося вакцинування медиків у Херсоні. Першою у проведенні вакцинації від коронавірусної хвороби стала лікарня ім. Є. Є. Карабелеша. Вакцину у кількості 20 доз отримала мобільна бригада, яка і доставила її до медичного закладу з дотриманням умов «холодового ланцюга» – забезпечення температурного режиму від 2 до 8 градусів вище нуля.

Щеплення зробили медикам КНП «ХМКЛ ім. Є. Є. Карабелеша» і екстреної медичної допомоги. До початку вакцинації у лікарні підготувалися завчасно. Для цього облаштували кімнату для реєстрації та очікування, кабінет для проведення щеплення і місце для відпочинку після введення вакцини.

А першим отримав вакцину у тимчасовому пункті щеплення стаціонару лікарні Сергій Заєць, завідувач міського інсультного центру КНП «ХМКЛ ім. Є.Є.Карабелеша».

“Завдання вакцини – це профілактика коронавірусної інфекції. Сподіваюся, що населення області з розумінням поставиться до кампанії з вакцинації, бо профілактика – беззаперечний помічник у запобіганні хвороби,- підкреслив Сергій Заєць.

У Херсонській області вакцинація відбудеться в п’ять етапів. Щеплення отримають: медики, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19; люди з надзвичайно високим ризиком інфікування; люди з високим ризиком інфікування та співробітники ДСНС, СБУ, поліції, освітніх установ; люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями; усі інші категорії населення.

Довідка:вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) офіційно зареєстрована в Україні. Отримана вакцина від визнаного у світі виробника – британсько-шведської компанії AstraZeneca (CoviShield), яка відповідає стандартам безпечності та якості й широко використовується провідними країнами Європи та світу.