Найбільше туристичного збору приніс Херсонщині Генічеський район

31 Січня 2021 13:23

Попри труднощі, спричинені світовою пандемією, 2020 рік був продуктивним для туристичної сфери області. Херсонщина як «зелена зона» після послаблення карантинних обмежень залишалася популярним регіоном для відвідування. З урахуванням даних моніторингового дослідження туристичних потоків мобільного оператора «Київстар», зокрема підрахунку внутрішніх та іноземних гостей (у вигляді знеособлених даних), які перебували на території області не менше ніж 1 добу у приватних цілях, з метою MICE-, ностальгічного, інших видів туризму, відпочинку, оздоровлення, тощо, тільки за 11 місяців 2020 до Херсонщини завітали понад 3,8 млн відвідувачів, серед них — майже 57,4 тис. іноземців.

Про це повідомили в Управлінні туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації.

Згідно з інформацією, наданої Головним управлінням Державної податкової служби України у Херсонській області, Автономній республіці Крим та місті Севастополі за січень-грудень 2020 року сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів склала близько 4,5 млн грн.

Загалом суб’єктами туристичної діяльності (заклади розміщення та туристичні агентства) Херсонщини сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 37 млн грн. Окрім того, від супутніх економічних сфер, що є підґрунтям туристичних послуг (торгівля, розваги, відпочинок, транспорт, харчування), надійшло 1359,8 млн грн.

Варто зазначити, що на вищевказані показники значною мірою вплинули карантинні заходи, впроваджені через загрозу поширення коронавірусної інфекції COVID-19. 12 березня 2020 року Кабінетом Міністрів України з метою запобігання пандемії було впроваджено обмеження щодо діяльності закладів розміщення, громадського харчування, культурних інституцій, проведення масових заходів. Тривалий час було обмежене міжнародне та міжрегіональне залізничне, авіасполучення. Однак, наприкінці травня того ж року Херсонщину було визнано регіоном зі сприятливою епідеміологічною ситуацією.