Як Херсон відзначить День Соборності України: план заходів

20 Січня 2021 08:08

Щороку в Україні 22 січня, в день проголошення Акту Злуки УкраїнськоїНародної  Республіки й Західноукраїнської  Народної Республіки, відзначають День Соборності. Цього року в Херсоні традиційно відбудеться низка заходів, пов’язаним з цим святом, з дотриманням карантинних вимог.

22 січня 2021 року о 9.00 відбудеться єдиний цього року офлайн-захід – церемонія покладання квітів до погруддя Кобзаря в Шевченківському сквері.

Решта заходів відбудеться онлайн, в соціальних мережах закладів культури.

Протягом 18-29 січня 2021 року бібліотеки-філії ХЦБС проведуть на сторінках соціальних мереж флешмоб-ланцюг єднання «Єдина країна – єдиний народ!», в рамках якого відбудеться ознайомлення користувачів/підписників із творчістю діячів культури, які неодноразово піднімали тему боротьби за незалежність та неподільність України, а також з діяльністю державотворців, засобом поширення світлин чи відео під загальним хештегом: #Єдина_країна_єдиний_народ).

Також протягом 21-22 січня на сторінках закладів культури в соціальних мережах будуть транслюватися концертні програми за творами українських композиторів, культурно-просвітницькі мистецькі програми, виступи аматорських колективів, патріотичні художні читання.

З 22 до 29 січня на сторінках соціальних мереж закладів культури триватиме віртуальна виставка малюнків «Єдина країна Україна –  очима дітей».

Протягом січня в навчально-виховних закладах, бібліотеках-філіях та закладах культури клубного типу міста заплановані  культурно-просвітницькі заходи національно-патріотичного спрямування (перегляди літератури, книжкові полиці, віртуальні покази та галереї образів, інформаційні хвилини, огляди тощо).

Усі матеріали, присвячені Дню Соборності, будуть поширені на сторінці «Культура Херсона» в Фейсбуці.