Херсонські депутати звернуться до президента та прем’єра щодо тарифів

13 Січня 2021 08:28

Херсонська міськрада збереться на позачергову сесію у п’ятницю, 15 січня, о 10:00. Про це йдеться у розпорядженні міського голови Ігоря Колихаєва, про що інформує Кавун city.

На позачерговій сесії розглянуть два питання – затвердження комплексної програми ефективної роботи та реформування житлово-комунального господарства міста Херсона на 2021-2025 роки, а також звернення до Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо підвищення тарифів.

У зверненні, за яке голосуватимуть депутати, йдеться про підвищення тарифів на електроенергію, газ, водопостачання та водовідведення, а саме, що тарифи на електроенергію зросли на 87%, на газ – на 25%. Також зазначається, що зросли тарифи на водопостачання та водовідведення.

– Ми, депутати Херсонської міської ради Херсонського району Херсонської області, висловлюємо категоричний протест проти зростання у 2021 році тарифів на електроенергію, природний газ, водопостачання та водовідведення для населення, – йдеться у зверненні, за яке голосуватимуть депутати.

Вони також просять президента та прем’єр-міністра всебічно та об’єктивно розібратись у ситуації, що склалася з тарифами на електроенергію, газ, водопостачання та водовідведення, вжити відповідних заходів щодо перегляду нових тарифів та недопущення їхнього необґрунтованого зростання у майбутньому, посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання тарифів.