Скільки повинні платити жителі Херсонщини за отриманий у грудні газ

11 Січня 2021 10:47

Прийшов січень і деякі мешканці Херсонщини до цього часу не знають, куди їм платити за отриманий у грудні газ і за якою ціною.

Із 1 грудня газ в оселі жителів Херсонщини авансом надавав «Нафтогаз», а не «Херсонрегіонгаз», повідомляє grivna.ks.ua. І в січні за грудень усі споживачі мають заплатити за блакитне паливо саме «Нафтогазу».

Нагадаємо, все так змінилося, коли «Херсонрегіонгаз» не знайшов кошти, щоб закупити необхідний об’єм газу на грудень на відкритому ринку, який працює за законами України з 1 серпня. Коли з 1 грудня «Херсонрегіонгаз» не знайшов можливості здійснювати постачання газу побутовим споживачам, жителі області, які до 1 грудня самостійно не обрали постачальника, автоматично стали споживачами «Нафтогазу» як постачальника «останньої надії».

Як повідомляла «Гривна», оператор телефонної лінії «Нафтогазу» запевнила, що абоненти отримають платіжки в січні (але в це мало віриться). Крім того, свої нарахування можна подивитися на сайті «Нафтогазу» в розділі «Постачальник останньої надії». Але з’являться вони після 15 січня. Щоб побачити нарахування, необхідно на сайті ввести особистий ЕІС-код, який можна дізнатися в особистому кабінеті на офіційному сайті ТОВ «Херсонрегіонгаз» або безпосередньо звернувшись на підприємство.

Банківський рахунок «Нафтогазу» буде вказано в платіжці від компанії або його можна подивитися на сайті компанії.

Показники лічильника, як і раніше, надалі всі абоненти Херсонщини продовжують нада-вати оператору газорозподільної системи – «Херсонгазу». Це підприємство працює та обслуговує мережу в області. Тариф «Нафтогазу» за грудень як постачальника останньої надії складає 6,77 грн за куб.

НА ХЕРСОНЩИНІ Є СВІЙ ПОСТАЧАЛЬНИК ГАЗУ

Якщо ви ще не визначилися з постачальником газу, з яким хотіли б укласти договір, або не зробили це через відсутність Інтернету вдома, можете укласти договір на постачання газу вже з відомою для вас місцевою компанією – Херсонською обласною енергопостачальною компанією. Вона постачає мешканцям області й електроенергію, й газ. Тому споживачі, які хочуть отримувати газ у регіонального підприємства, можуть звернутися до абонслужби (в центр обслуговування ХОЕК) у своєму населеному пункті. Також укласти договір на постачання газу можна в головному офісі підприємства за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 178.

На сайті ХОЕК працює розділ «Постачання природного газу», де зібрана інформація щодо вказаного виду діяльності. Для реєстрації щодо послуги газу можна особисто відвідати Центр обслуговування споживачів ХОЕК або відправити пакет документів – заявку на зміну постачальника, копії паспорту, ідентифікаційного коду та документів на право власності на приміщення на електронну пошту за адресою: gaz@khoek.ks.ua.