Як херсонці святкуватимуть Новий рік та Різдво

18 Грудня 2020 12:33

У міськраді затвердили план міських культурно-масових заходів з нагоди відзначення Дня святого Миколая, новорічних та різдвяних свят.

Цього року херсонці зможуть відвідати «Ялинку міського голови», благодійні заходи, вистави, виставки художніх робіт, новорічний кубок міського голови по футболу, «Різдвяний марафон» фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва». Частина заходів відбуватиметься онлайн.

Що, де і як святкуватимемо – дивіться нижче.

Благодійний захід «Ялинка у міського голови»(з показом новорічних вистав для дітей та врученням подарунків). Відбудеться 21 грудня о 13.00 вХерсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша.

Нагородження переможців відкритого міського конкурсу новорічної іграшки «Зроби собі свято» –17 грудня о 12.00 в Херсонському академічному обласному театрі ляльок.

Відкриття ялинки на території Дитячої музичної школи № 3. Святкова програма, збір іграшок та малюнків з привітаннями для дітей інтернатів у зоні АТО/ООС – 18 грудня о 15.00 в Дитячій музичній школі № 3 (відкритий простір).

Благодійний захід «Світло в тобі» та показ музичної вистави «Ніч перед Різдвом» для дітей з інвалідністю (з врученням подарунків) -18 грудня о 16.00 в Дитячій музичній школі № 1.

 Виставка художніх робіт «Святкова АРТ-мозаїка» вихованців навчально-естетичного комплексу «Художня школа» та святковий флешмоб «Художник дарує свято» – з 10 грудня до 19 січня у Міській галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт».

– Новорічно-різдвяний дистанційний конкурс дитячої творчості «Зимове диво Різдва» – з 19 грудня до 30 грудня (в режимі online, на сторінках соціальних мереж).

– Церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнських конкурсів та фестивалів (в рамках виставки «Святкова АРТ-мозаїка») – 19 грудня о 12.00 у Міській галереї дитячої та юнацької творчості «Синій кіт».

– Новорічний кубок мера по футболу – 19 грудня в ДЮСШ «Херсон» ХМР.

– Відкриття головної ялинки на площі Свободи – 19 грудня о 16.00 (в режимі online).

– Відбірковий тур (оnlineХІV відкритого Міського християнського фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва» – 16 листопада – 25 грудня, фейсбук-сторінка «Культура Херсона».

 Молодіжний проєкт «Благодійний Вертеп Херсонщини» (збір коштів на лікування дитини) – з 6 січня –19 січня (за окремим планом).

– Віртуальний «Різдвяний марафон» (гала-концерт фіналістів Міського християнського фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва» та привітання від діячів культури та мистецтва) 8 січня – 14 січня, фейсбук-сторінка «Культура Херсона», You-tube канал «Острів Різдва».

– Свято Богоявлення на Дніпрі (хресний хід, молебень з Великим освяченням вод Дніпра) – 19 січня з 11.00 до 14.00, від храму св. Олександри до Набережної по просп. Ушакова (біля пам’ятника Першим корабелам).

Окрім того, заплановано відкриття новорічних ялинок у Суворовському та Корабельному районах міста на території ТРЦ «Плаза», майданчику біля Свято-Троїцького храму та благодійна акція «Подаруй дитині свято!» до Дня святого Миколая зі збором подарунків для дітей, що позбавлені батьківської опіки або потребують особливої уваги та турботи у Херсонській централізованій бібліотечній системі.