Херсонський суд поставив крапку у конфлікті з приводу обрання депутатів облради

30 листопадаа 2020 14:37

Херсонський окружний адміністративний суд поставив крапку у справі про встановлення результатів виборів депутатів Херсонської обласної ради.

Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на сторінку суду у Facebook.

 

26 листопада 2020 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Херсонської обласної організації ПП «НАШ КРАЙ», Херсонської регіональної організації ПП «Партія Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ», Херсонської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» про оскарження рішень Херсонської обласної ТВК, прийнятих на виконання постанови П’ятого апеляційного адміністративного суду від 10 листопада 2020 року у справі №540/3489/20, а також рішення про встановлення результатів виборів депутатів Херсонської обласної ради в цілому.

Раніше тривале невиконання Херсонською обласною ТВК постанови суду апеляційної інстанції призвело до дострокового припинення ЦВК повноважень всього її складу та формування нового.

Рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2020 року у справі №540/3786/20 відмовлено у задоволенні позовної заяви згаданих політичних сил.

Під час розгляду справи суд установив, що Херсонською ОТВК в повному обсязі виконано постанову П’ятого апеляційного адміністративного суду від 10 листопада 2020 року у справі №540/3489/20 і здійснено повноваження Бехтерської СТВК та Каховської МТВК щодо встановлення підсумків голосування з виборів депутатів Херсонської обласної ради у межах частин територіальних виборчих округів № 3 та № 5, а в подальшому установлено підсумки голосування цих виборів у межах самих територіальних виборчих округів № 3 та № 5 і, відповідно, установлено результати виборів депутатів Херсонської обласної ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі.

Рішення не набрало законної сили та може бути оскаржене до суду апеляційної інстанції протягом двох днів з дня його проголошення.