Такі дані повідомляє система моніторингу Ради національної безпеки і оборони. Померло 115 осіб, одужало 2 277 пацієнтів.

У рейтингу добового приросту нових інфікованих лідерами є м. Київ (+748 випадків), Харківська область (717), Запорізька (683), Житомирська (636) та Київська (590) області.

Зі свого боку міністр охорони здоров’я повідомив, що МОЗ планує і надалі збільшувати кількість тестувань. Так, для пришвидшення та більшої ефективності проведення досліджень були залучені приватні лабораторні центри, а також запроваджені нові методи тестування.

У зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусної хвороби керівництво МОЗ наполягає на запровадженні карантину вихідного дня. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, у суботу та неділю працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт та автозаправки. Заклади громадського харчування працюватимуть на винос. Зокрема, міністерство рекомендує в ці дні заборонити роботу ТРЦ.

Нагадуємо, що від понеділка, 9 листопада, набуло чинності оновлене епідемічне зонування, ухвалене на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС за незмінними показниками: завантаженість ліжко-місць у медичних закладах і захворюваність за останні 14 днів на 100 тисяч населення.

Так, за новим поділом до червоної зони було віднесено 112 адміністративних одиниць, серед яких 13 обласних центрів: Житомир, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Хмельницький, Чернігів, Харків, Краматорськ, Ужгород, Запоріжжя, Миколаїв, Полтава та Суми. Решта адміністративних центрів потрапили до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки. Тим часом до зеленої зони віднесено лише дві адміністративні одиниці — Горностаївський та Скадовський райони Херсонської області.