Херсонський “Кристал” зіграв унічию з “Прикарпаттям”

5 листопадаа 2020 21:40

Гра у Бурштині завершилась з рахунком 1:1.

Прикарпаття в Бурштині на стадіоні Енергетик приймало херсонський Кристал. Грати в Івано-Франківську на стадіоні Рух не можна через карантинні обмеження – місто знаходиться в “червоній зоні”. Не все добре було і в команді Руслана Мостового з COVID-19: були заражені вісім гравців сьогоднішніх господарів, але шість з них вже одужали, а двоє все ще продовжують перебувати на самоізоляції. Через дискваліфікацію не міг також грати захисник Іван Пастух, натомість вийшов зі старту Валерій Сад, якого клуб з Івано-Франківська підписав лише наприкінці жовтня.

Кристал відчайдушно намагається покинути останнє місце турнірної таблиці Першої ліги, тому херсонці сьогодні сподівалися на позитивний результат з середняком чемпіонату. Приїхав Кристал на виїзний матч без свого тренера Сергія Валяєва, який заразився коронавірусом.

Команда Руслана Мостового вирішила стартувати “з місця в кар’єр”. Незважаючи на те, що матч проходив не на рідному стадіоні, Прикарпаття відкрило рахунок вже на 4-й хвилині поєдинку: з-за меж штрафного пробив Назарій Воробчак, м’яч зрикошетив і відлетів у напрямку Ростислава Волошиновича, а той зорієнтувався і пробив головою точно в кут воріт Ярослава Герасименка. 1:0.

Херсонці намагалися відігратися, але в основному розраховували не на позиційні атаки, а на моменти зі стандартів. Добре зі штрафного з середньої дистанції пробивали Михайло Лаптєв, і, здається, Ігор Семенина, але обидва рази свою команду виручав Андрій Новак. У команди з Івано-Франківська можна згадати удар зльоту після подачі кутового з боку Мелінішина – поруч зі штангою. При цьому більше моментів все ж створював біля чужих воріт Кристал, не соромлячись бити з-за меж штрафного майданчика.

У кінцівці першої половини атаки гостей все ж вилилися в гол. Через правий фланг херсонці прорвалися вперед, Михайло Лаптєв виконав подачу, а Іван Гливий ударом головою послав круглого в сітку і зрівняв рахунок перед відходом в роздягальні. 1:1 – рахунок начебто нічийний, але в кращому настрої на другий тайм вийшли саме футболісти Кристала, яким вдалося переломити хід матчу.

Майже відразу після перерви міг виводити Кристал вперед Андрій Барладим, який виходив один на один з кіпером Прикарпаття, але Андрій Новак добре зблизився з суперником і забрав м’яч в руки. Івано-франківці рідше створювали будь-які моменти, але все ж вони були: Волошинович міг робити дубль, непогано пробиваючи з гострого кута в штрафному Кристала – парирував Герасименко. Потім команди ще по разу обмінялися дуже моментами, але цього разу набагато небезпечніше: Семеніна лише трохи не влучив у дальній кут воріт Прикарпаття, а після прострілу Волошиновича один із захисників Кристала зрізав м’яч у каркас власних воріт.

Все більше і більше моментів почали створювати саме номінальні господарі. З середньої дистанції неточно, але небезпечно пробив Цюцюра, потім добре прорвався в штрафну гостей Воробчак, але вже у воротарській не зумів знайти своїм пасом партнера. Міг також Волошинович знову відзначитися, але пробив з меж штрафного низом точно в руки воротаря. Нарешті, апогеєм став найнебезпечніший штрафний – Цюцюра пробив у поперечину.

У кінцівці обидві команди намагалися вирвати три очки: гравці Кристала обстрілювали ворота Прикарпаття, завдавши відразу два удари з ближньої дистанції – захисники господарів відбилися. Івано-франівці намагалися позиційно пройти оборонні ряди херсонців, але все марно. По одному очку команди заробили в поєдинку: з одного боку для Прикарпаття і Кристала кожен зароблений бал – це добре, але сьогодні обидва колективи грали з бажанням перемогти, і заслуговували на три очки.

Звіт – Владислав Власенко, Sport Arena.


  • Перша ліга. 11-й тур

Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Кристал (Херсон) – 1:1 (1:1)
Голи: Волошинович, 4 – Гливий, 41.

Прикарпаття (стартовий склад): Новак, Пархуць, Кузьмін, Воробчак, Мелінішин, Конкольняк, Кохман, Сад, Сондей, Волошинович, Барчук. Запасні: Барасюк, Борисевич, Дербах, Вацеба, Семотюк, Шпирка, Цюцюра, Геник, Хома, Бочкур, Сердюк. Головний тренер: Руслан Мостовий.

Кристал (стартовий склад): Герасименко, Малиш, Жовтюк, Бородай, Крутін, Лаптєв, Терзі, Головкін, Семенина, Гливий, Барладим. Запасні: Восконян, Муравйов, Кучер, Чернишов, Барський, Мартян, Цибульський, Цой, Карась, Сухіна, Бондаренко, Клюєв. Головний тренер: Сергій Валяєв.