Надважлива перемога для херсонського “Кристала” [Відео]

29 Серпня 2019 08:17

Херсонський “Кристал” та “Гірник” у серпневу спеку провели без сумніву центральний матч Чемпіонату Другої ліги.
Хто-хто, а ці команди знають одна одну майже досконало, регулярно зустрічаючись між собою ще з часів виступу в аматорському Чемпіонаті України. Бій обіцяв бути дуже напруженим, саме так і вийшло.

Перший тайм обійшовся без зливи гольових моментів, але все ж херсонці мали відмінну нагоду відкрити рахунок. Цой виконав простріл до штрафного майданчика гостей, а Барладим знаходячись у чудовій позиції по центру воріт завдав дуже неточного удару. Цю нагоду можна назвати найреальнішою на дві команди за всю гру. Також перша половина зустрічі запам’яталася декількома неточними дальніми ударами та звісно великою кількістю боротьби на всьому полі.
Другий тайм пройшов в ще більш нервовій атмосфері. Команди знайшли в собі сили додати у швидкостях. Якщо в першому таймі невеликою територіальною перевагою володіли гості, то в таймі другому ситуація змінилася. “Кристал” став більше контролювати м’яча, швидше виходити з оборони в атаку. Декілька перспективних атак «зелено-синіх» були зупинені суперником за допомогою фолів у центральній частині поля, за що «гірники» отримали кілька жовтих карток.

Кристалівці зуміли заробити низку штрафних ударів, але з цим компонентом у Сергія Цоя в цей день не задалося. Всі спроби нашого капітана вдало пробити розбивалися у вміло вибудовану стінку із захисників у червоному.
У свою чергу “Гірник” загрожував воротам “Кристала” з дальніх дистанцій. Найбільш небезпечним став удар Цибульського над поперечиною воріт, що захищав у цей день Владислав Сидоренко.
Кульмінація матчу відбулася в останні додані арбітром хвилини. Григорик біля власної штрафної невдало обробив м’яча, який опинився у Кучера, Володимир відразу віддав на Барладима, а Андрій виконував передачу далі на Гливого, але на заваді стала рука захисника. Пенальті! До одинадцятиметрової позначки підійшов Михайло Лаптєв та холоднокровно розвів «круглого» з воротарем по різних кутах – 1:0.

“Кристал” перемагає та відривається від “Гірника” на три очки. У турнірній таблиці наразі спостерігається двовладдя, “Кристал” та “Енергія” мають у своєму активі по 13 очок, але завдяки кращій різниці забитих та пропущених м’ячів саме «зелено-сині» очолюють групу «Б» другої ліги.

Едуард Хавров:
“- Всіх любителів футболу вітаю з перемогою. Сьогодні подвійне свято: в країні і у нас. Зустрічалися дві рівні команди, які показують хороший футбол.
Не дарма це дві перші команди поточного чемпіонату. На кожній ділянці поля точилася боротьба. У другому таймі за рахунок втоми, напевно, почали з’являться жовті картки.
Це була гра в центрі поля, гра за територію, гра без моментів. Можу зараз згадати тільки один момент, коли Барладим в першому таймі мав хоча б влучати в ворота після передачі Цоя.
У суперника теж не згадаю небезпечних моментів, тільки гра до штрафної. Думаю, гра всім сподобалася, вона була якісна. Суперники показали футбол дуже хорошого рівня.
Епізод з пенальті? Не коментую суддівські рішення. Встиг поспілкуватися з гравцями обох команд, всі схиляються до того, що гра рукою була.”

 «Кристал» (Херсон) – «Гірник» (Кривий Ріг) – 1:0 (0:0)
Гол: Лаптєв (пен, 90+4)

«Кристал»: Сидоренко, Жовтюк (Решетов, 71), Малиш, Мілєсін, Лаптєв, Кучер, Цой (Кирєєв, 82), Бондаренко (Гливий, 69), Мартян (Черкашенко, 89), Апостолюк, Барладим.
Запасні: Курілко, Крутін, Заніздра, Корякін, Герасименко.
Головний тренер: Едуард Хавров.

«Гірник»: Онопко, Сокол, Заіменко, Голуб, Нерубенко (Шмат, 63), Цибульський (Фетісов, 84), Григорик,  Бука (Пятов, 74), Гвоздевич (Гоменко, 56), Кателін (Прялкін, 38).
Запасні: Черниш, Сосєдко, Попчук.
Головний тренер: Геннадій Приходько.

Попередження:  Заіменко, 55, Гвоздевич, 56, Голуб, 61.