Тренер херсонського “Кристала”: “Перед командою завжди потрібно ставити максимальні завдання”

30 Липня 2019 11:36

У липні херсонський “Кристал” очолив Едуард Анатолійович Хавров.

– Едуарде Анатолійовичу, ви працюєте з командою вже третій тиждень. Які враження від колективу?

– Враження позитивні, команда працює у хорошому настрої з повною самовіддачею. Всі хлопці розуміють важливість цього періоду підготовки, адже саме зараз закладається фундамент функціонального стану на весь сезон. Робота старожилів команди є, свого роду, прикладом для їх більш молодих товаришів. Жодних питань щодо відношення та самовіддачі до футболістів у мене не має.

– За літнє міжсезоння склад “Кристала” зазнав значних втрат, але водночас і поповнився п’ятьма новими футболістами. Розкажіть про селекцію в клубі.

– Футбольна команда це живий організм, постійно відбувається об’єктивний процес, коли одні футболісти покидають команду, а їм на заміну приходять інші. Сподіваємося, що амбіції та самовіддача новачків дозволить їм гідно замінити хлопців, що були раніше лідерами. Новачками команди, на даний момент, є: воротар – Владислав Сидоренко, флангові захисники – Максим Крутін та Ігор Решетов, півзахисники – Дмитро Бондаренко та Віталій Кірєєв. Всі вони молоді та перспективні гравці, що тільки розпочинають свій шлях у великому футболі. Ще кілька гравців перебувають на перегляді та, можливо, найближчим часом з ними будуть підписані контракти. Щодо позицій, які потребують підсилення, в мене є бажання посилити всі лінії. Нам не вистачає ще одного-двох гравців у захисну ланку та центральну лінію поля. Зроблю все можливе, щоб найближчим часом якісно доукомплектувати склад.

– Як пройшли міжсезонні збори? Чи вдалося як слід підготуватися до старту сезону?

– Всю заплановану роботу команда виконала. Також провели заплановані контрольні матчі. Основним завданням у контрольних матчах був перегляд потенційних новачків та проба різноманітних тактичних побудов. Зіграли дві гри з представниками першої ліги та двічі з суперниками по групі “Б” другої ліги. Звісно, вдалося втілити не всі задуми, але вцілому було доволі багато хороших ігрових відрізків.

– Можете оцінити цьогорічний рівень Другої ліги?

– Вважаю, що рівень буде доволі високим. Не зважаючи на те, що “Кремінь” та “Металург” підвищилися у класі, рівень групи “Б” не знизиться, оскільки вона поповнилася амбітними новачками з аматорського чемпіонату України.

– Які завдання на сезон стоять перед командою?

– Вважаю, що перед командою завжди потрібно ставити максимальні завдання. В нашому випадку це боротьба за вихід до першої ліги, а, як мінімум, виступити не гірше, ніж у минулому сезоні.

– Вболівальники жартома називають вас спеціалістом з “Кристалів”, як ви до цього ставитесь?

– З гумором та посмішкою (сміється). В українському футболі тільки дві команди з назвою “Кристал” і так склалося, що мені довелося попрацювати як в Чорткові, так і в Херсоні, ще й поспіль.

– Ваші футбольні уподобання?

– Полюбляю гостроатакувальний футбол, побудований на контролі м’яча, коли команда, якомога швидше, переходить від однієї стадії гри до іншої. Полюбляю, коли на полі, де всі гравці прагнуть показати власний максимум. Не терплю і не сприймаю байдужості на полі. Ми граємо для вболівальників, а вболівальники завжди побачать фальш. Не дивлячись рахунок вболівальник, завжди побачить чи повністю команда віддалася на полі, чи ні. Є поразки, після яких вболівальники аплодують команді, а це дорогого коштує.

– Які перші враження від міста Херсон?

– Я ще не дуже добре знайомий з містом, але перші враження позитивні. Місто мені здається дуже затишним та зручним для життя.
Користуючись нагодою запрошую вболівальників відвідати гру Кристала проти Таврії, що відбудеться у суботу, 27 липня. Будемо дуже вдячні усім за підтримку.

– Дякую.