Томенко ініціював петицію про скасування держфінансування проросійських та олігархічних партій

24 Липня 2019 13:53

poltava.sq.com.ua

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко ініціював петицію на сайті Президента України про скасування фінансування з державного бюджету політичних партій. Зокрема, в тексті йдеться про те, що з 2019 року гроші отримають не лише політичні сили, які потрапили до парламенту, а й ті, що набрали 2%.  В цілому, за підрахунками експертів, на утримання партій за 5 років з бюджету витратять близько 5 мільярдів 900 мільйонів гривень.

«Використовувати народні гроші на утримання проросійських та олігархічних партій у воюючій, бідній, корумпованій країні –цинічно і неприпустимо. Виходить, в той час, поки наші військові будуть гинути на сході країни, ми будемо фінансувати партії «руського міра» на чолі з Медведчуками, Шаріями та Кернесами? Тому закликаю всіх долучитися до нашої петиції», – сказав Томенко.

Петицію можна підтримати за посиланням: Скасувати бюджетне фінансування політичних партій в Україні.

Політик також нагада, що за 2016-2019 роки з державного бюджету України на діяльність політичних партій виділено майже 1 мільярд 500 мільйонів гривень.

Довідково. За новим законодавством, держфінансування отримають партії, які потрапили до парламенту: «Слуга народу»,«Опозиційна платформа», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос».

А також політичні сили, які набрали 2%: «Сила і честь», «Опозиційний блок», «Партія Шарія», «Радикальна партія Олега Ляшка», «Українська стратегія Гройсмана», «Свобода».