Харчові звички, яких необхідно позбутись

7 Червня 2019 12:33

Всі ми іноді вибираємо не дуже здорові продукти. Але часто буває так, що роблячи свій вибір, ми навіть не підозрюємо про це.

firtka.if.ua

firtka.if.ua

Ось найпоширеніші харчові звички, які не приносять нам ніякої користі.

1. Дієтичні продукти

Практично завжди напис: Дієтичний або Фітнес — не більше, ніж рекламний хід. Знежирені продукти містять в собі велику кількість цукру, яким виробники компенсують смак. Це відноситься до всіх продуктів, крім, хіба що, молочних.

Молочні продукти дійсно знежирюють і їх слід включити в раціон людям, котрі намагаютсья схуднути. Але вони не насичують вас і незабаром після того, як ви з’їсте щось зі зниженим вмістом жиру, вам захочеться перекусити знову. Тому якщо ви вирішили перекусити знежиреним молочком, додайте вуглеводів — хлібці або фрукти.

2. Смак понад усе

Навчіть себе їсти тільки тоді, коли ви дійсно голодні, а не просто коли бачите їжу перед собою. Кожного разу, коли ви дивитеся на продукт і ваша рука вже тягнеться, щоб схопити його і закинути до рота, запитайте себе: чи дійсно я хочу їсти? Чи мені хочеться просто відчути смак улюбленого продукту?)

3. М’ясо — зірка вашого столу

Немає нічого поганого в м’ясі. Воно містить необхідні вітаміни і мінерали, але також має більше жиру і калорій, ніж овочі. Буде краще, якщо м’ясо виступатиме в ролі гарніру, а в ролі основної стрви буде салат з овочів.

4. Каші швидкого приготування

Цей продукт користується великою популярністю у людей, які живуть в скаженому темпі. Адже це так зручно — залив кашку молоком, йогуртом або окропом і через 3-5 хвилин можна їсти. Але є одне але. У цих кашах немає нічого корисного і поживного для вашого організму. Вони проходять повне очищення від клітковини і, як наслідок, втрачають свою цінність. Перетворюючись зі складних вуглеводів (довго засвоюються) в прості, вони не забезпечують необхідною енергією.

5. Їжа з коробки

Так-так, всі ми робимо це!) Перекуси в коробках і упаковках дуже зручні, але контролювати розмір порції досить складно і, швидше за все, ви з’їсте більше, ніж збиралися. Тому якщо у вас в руках коробочка з апетитною їжею, буде краще, якщо ви перекладете її в тарілку.

6. Багато п’єте, але не те

Багато людей, коли відчувають спрагу, біжать купувати соки, або швиденько готують каву, чай та інші напої. В результаті дуже часто виявляється, що за день ви випиваєте багато рідини, але зовсім мало води. Але саме вода — це перше, що нам потрібно. Спробуйте чергувати напої. Наприклад, якщо ви випили чай або каву, то наступного разу випийте склянку води.

7. Панічний страх жирів

Зазвичай при схудненні люди починають панічно уникати всіх жирних продуктів. Але вся фішка в тому, що жири вкрай потрібні нашому організму для нормального функціонування. Додайте до свого меню справді корисні жири. Зовсім не обов’язково купувати дорогі продукти, такі як червона риба і авокадо. Звичайне соняшникове насіння (беріть очищене та не обсмажене) і волоські горіхи (так само не обсмажені) дадуть вам потрібну кількість жирів і не спустошать ваш гаманець. Тому наступного разу захопіть з собою жменьку горішків або насіння для перекусу!

8. Їсте занадто швидко

Звичка швидко їсти є у багатьох людей. Більшість набули її в студентські роки, коли часу вічно не вистачало. Чим же загрожує швидке поглинання їжі? Справа в тому, що наш мозок дає сигнал про насичення приблизно через 20 хвилин. Уявляєте скільки всього можна встигнути напхати в себе за цей час? Їжте повільніше свою порцію. Для цього, наприклад, є прийом вилки — коли кусаєте, ви наче затримуєте вилку між зубами на кілька секунд. Так само можна привчити себе жувати 15-20 разів на кожен укус.

9. Встигнути все

Відволікання ще на щось під час їжі призводить до переїдання. Люди, які під час їжі зайняті ще чимось, схильні недооцінювати, скільки вони з’їли, приблизно на 30-50%. Вони також не можуть точно визначити, чи наїлись вони, чи ні. Любителі полазити в соц. мережах, почитати новини, книгу, подивитися кіно або просто попрацювати, в результаті за добу споживають набагато більше калорій!

Джерело: Фіртка