Профілактика цукрового діабету: які продукти стабілізують цукор в крові

4 Червня 2019 12:43

Баланс цукру в крові важливий не тільки для діабетиків, а й для всіх інших, оскільки стосується зміцнення здоров’я в цілому. Для підтримки збалансованого рівня цукру в крові і запобігання можливих ускладнень, що викликаються його стрибками, медики радять додати в меню кілька продуктів.

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Відповідно до публікації в British Medical Journal, до числа таких продуктів відносяться свіжа листова зелень і зелені овочі. Дослідники виявили, що ці овочі містять нутрієнти, які вивільняють в кишечнику гормони, що знижують апетит, а також покращують чутливість до інсуліну, сприяючи тим самим більш ефективному регулюванню кількості глюкози в крові.

Також дуже важливі для підтримки стабільного рівня цукру в крові бобові. Ці продукти насичені харчовими волокнами, які “фільтрують” цукор, сповільнюючи тим самим його всмоктування в кров і зменшуючи глікемічне навантаження.

Сприяє балансу цукру і зелений чай, оскільки в ньому міститься специфічний антиоксидант EGCG, який впливає на стабілізацію рівня глюкози в крові. Дослідження, проведене в Пенсильванському університеті, показало, що під дією зеленого чаю знижується рівень цукру в крові і купірується його різке зростання після прийому вуглеводної їжі.

Крім того, для контролю над цукром корисно їсти вівсянку в зв’язку з тим, що високий відсоток харчових волокон в вівсяному зерні сприяє уповільненню процесу всмоктування глюкози організмом.

Оливкова олія рекомендується лікарями, так як помічено: його вживання зменшує інсулінорезистентність (нечутливість до інсуліну), яка є у багатьох людей і викликає скачки рівня цукру в крові.

Кориця, як показують дані ряду досліджень, також позитивно впливає на зниження рівня глюкози в крові. Зокрема, встановлено, що подібний ефект робить уживання від однієї чайної ложки (5 мг) до трьох чайних ложок кориці в день.

Про ці знахідки медиків повідомив електронний журнал MIGnews.com. Експерти підкреслюють, що контроль за рівнем цукру в крові є відмінним засобом профілактики патологічних станів при захворюванні на діабет, а також серцево-судинних порушень і ожиріння.