У Херсоні презентували фільм про жінок – голів ОТГ

28 Травня 2019 10:11
У Херсоні у ході зустрічі у форматі Платформи жіночих ініціатив, що була присвячена Дням Європи в Україні, презентували фільм – серію відеоінтерв’ю про жінок – голів місцевих ОТГ.

Фільм підготували фахівці Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Героїнями телесюжетів стали голови Зеленопідської ОТГ Галина Лобунько, Великокопанівської ОТГ Валентина Костенко, Чулаківської ОТГ Світлана Корольова, Борозенської ОТГ Галина Кузьміна, Білозерської ОТГ Антоніна Чередник та Долматівської ОТГ Алла Баранова. Під час інтерв’ю вони відповідали на запитання про найбільші досягнення громад та про невдачі.

«Голови ОТГ питання до цього не знали, на підготовку мали 5-10 хвилин. І відповідали з тим настроєм, з яким ми їх «зловили», – каже одна з авторок серії відеоінтерв’ю Анастасія Супрун.

Звісно, на камеру було важко говорити, тому не все розказали, що хотіли б, прокоментувала голова Зеленопідської ОТГ Галина Лобунько.

«Дуже багато зроблено за 2 роки, але ще багато треба зробити – от зараз дуже поспішаю, бо треба запустити проект по Центру безпеки. До речі, ми першими на півдні України відділення поліції відкрили», – каже Лобунько.

Найближчим часом відеоінтерв’ю з жінками-головами ОТГ Херсонщини з’являться в соціальних мережах.

Програма “U-LEAD з Європою” фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Херсонський ЦРМС